Ontdek Costa Rica – Tamarindo en de Pacific

We zijn op rondreis geweest door Costa Rica. Met verschillende artikelen over verschillende regio’s maken we kennis met dit prachtige land in Midden Amerika. In dit artikel beschrijven we de omgeving van Tamarindo aan de Grote Oceaan (“The Pacific”). We bezoeken het leuke surfdorpje en verblijven in een prachtig hotel dat op een heuvel uitkijkt over Tamarindo en de oceaan. We gaan ook actief doen met een ATV tour langs prachtige strandjes en dorpjes en een zipline tocht door de jungle. Daarnaast ontdekken we leuke restaurantjes, leuke strandjes in de omgeving en zelfs een brouwerij aan de kust. Het is weer een totaal andere omgeving waar luxe hotels omringt worden door leuke eettentjes, die met een zandweg aan de hoofdstraat verbonden zijn. Het is er wat toeristischer maar er zijn vrij weinig taxi’s. De bevolking is er wel heel vriendelijk.

Tamarindo
Als je Tamarindo binnenrijd heb je al direct het gevoel dat je in een toeristische plek bent aangekomen. De vele restaurantjes, kroegjes maar vooral ook surfspots vallen direct op. Er zijn enorm veel surfscholen, verhuurbedrijven en van die plekken waar surfers graag rondhangen. Van de vele restaurants vonden wij Nogui’s. Prachtig aan de waterkant met schitterend uitzicht op de oceaan. Bij goed weer staan de stoeltjes op het strand tussen de (palm)bomen. Een kleurrijk restaurant met een kaart waar voor ieder wat wils te vinden is. Ook het Argentijnste steakhouse Patagonia mag er wezen. Er staan een paar heerlijke grillgerechten op de kaart en er heerst een gezellige atmosfeer. Het strand van Tamarindo is prachtig. Erg langgerekt langs het gehele dorp. Zwemmen is daar wat lastiger aangezien het dus echt een plek is voor surfers. Er is een bank waar je Costa Ricaans geld kunt pinnen. Het weer is er vaak goed, maar in de voor ons bekende zomermaanden is het er de zogenaamde regentijd. Dan regent het in de middag even hevig. Overal kun je leuke souvenirs kopen en het dorpje is erg levendig. Een unieke beleving in Tamarindo is de Volcano Brewery Co, waar je naast heerlijk eten ook een lekker lokaal gebrouwen biertje kunt proeven.

Ontdek de omgeving met Luxury ATV Tours Tamarindo Flamingo
Hoe kun je in een land met veel zandwegen en onbereikbare strandjes gemakkelijk ontdekken? Juist, per ATV bij Fransman Bruno. Hij ontvangt in zijn huis waar binnenkort ook een kleine zogenaamde Club Med verschijnt. Daar moet je even de formulieren invullen, voor de verzekeringen en dergelijk, en dan gaat de prachtige trip beginnen. Je kunt kiezen uit een duur van 2, 3 of 4 uur of zelfs langer. De ATV’s zijn geen gewone, maar hebben extra cc’s waardoor ze snelle kunnen en bovendien een groter bereik hebben dan de gewone quads. De tour word aangepast naar je wensen, maar de gids heeft altijd een paar mooie plekjes die je zeker gezien moet hebben. We gaan eer paar prachtige stranden bezoeken. Als eerste rijden we naar een zeer afgelegen strand. Je kunt er echt alleen met een Quad of middels een lange hike komen. Er is helemaal niemand en we genieten van de rust, een banaantje en een flesje water. Wat een prachtig strand, en zo weinig toeristen. Je kunt er met de auto ook bijna niet komen. Het strand heeft de naam Playa Zapotillal. Zeker een bezoekje aan brengen!

Vol gas rijden we door naar het plaatsje Brasilito, bekend van het grote strand Playa Conchal. Daar mogen we met vol gas even over het strand blazen. Heerlijk. Ik dacht nog een stukje zee mee te pakken, helaas liep dat af met een natte sisser. Niet alleen de ATV, maar ook ik was zijknat. De stranden zijn hier echt prachtig. Met rotsblokken die ineens uit de zee tevoorschijn komen, maar ook met prachtige uitzichtpunten over dorpjes. De baaien zijn hier ook een stuk kalmer dan in Tamarindo waardoor je er ook een frisse duik kunt nemen. In sommige dorpjes zijn ook wat restaurants. Wij gaan echter met de Quad door het binnenland weer terug. Onderweg komen we nog wat schreeuwende apen tegen die we van dichterbij gaan bekijken. We eindigen bij Bruno met een praatje en genieten van de omgeving alvorens we na een wild avontuur weer terugkeren naar het hotel. Wat een gave adrenalinekick! Meer informatie of reserveringen via Bruno. Zijn telefoonnummer is 00506 62509528, emailadres is luxuryatvtours@gmail.com. Hij heeft ook een duikcentrum, www.seahorse-diving.com. Op Facebook kun je hem vinden via Seahorse Diving Tamarindo en Luxury ATV Tours.

Nog meer adrenaline kwijt? Ziplinen bij Canopy Cartagena S.A.
We zijn op zoek naar nog meer avontuur. We kennen allemaal wel de bekende klimbossen, maar wat dacht je er van om eens te gaan ziplinen in de Jungle? Op de hoogte waar apen leven (Ongeveer 30 meter hoog) begint je tour van ongeveer een uur. Met 11 kabels en 12 platforms is er genoeg te doen. De langste kabel is meer dan honderd meter lang waardoor je erg lang boven het bos zweeft. Als je geluk hebt kom je apen of leguanen tegen in de bomen. Ze zitten vaak stilletjes en bewegen dan ineens, dus schrik niet! Het personeel is erg vriendelijk en professioneel. Ze helpen je met alles en maken er een schitterende tour van. Tijdens het ziplinen maken ze foto’s die je later voor een klein extra bedrag aan kunt schaffen. Dat is erg leuk om te hebben natuurlijk! Canopy Cartagena ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Tamarindo maar is zeker de moeite waard voor een uitdagende en spannende activiteit! Meer informatie of reserveringen? Email naar: canopycartagena@hotmail.com.

Playa de Avellana
Iets ten zuiden van Tamarindo en zeker het vermelden waard is Playa Avellana. Een prachtig strand wat omringd word door andere stranden. Je kunt er in alle rust genieten van het mooie weer. Er is een leuk restaurantje met de naam “Lola’s”  waar je gedurende de dag terecht kunt voor allerlei lokale specialiteitein. Maar het toppertje is de Kipsaté. Huh? Ja, deze strandtent heeft een Nederlandse eigenaar. Je kunt er gebruik maken van ligstoelen of gewoon even lekker wat eten of drinken. En waarom het restaurant Lola’s heet? Heel simpel. Er loopt een grote big rond, jawel, een varken, met de naam Lola. Het beest mag lopen waar ie wilt. Leuk toch? Vele mensen komen van alle gebieden van de wereld om Lola te bekijken. En natuurlijk om het mooie strand te bekijken, en het lekkere eten te proeven!

Verblijven in Tamarindo: Esplendor Tamarindo
Verblijven doen we net buiten Tamarindo. Op een heuvel gelegen, op loopafstand van het centrum, bij het luxe Esplendor Tamarindo. Als je een hotelkamer boekt bij dit hotel weet je dat je goed zit. Vriendelijk personeel bij de receptie, waar je ook je excursie kunt boeken. Daarnaast is er een mooie “infinity” pool die mooi afloopt in de zee. Bij het zwembad is een swim-up bar. Het zwembad is heerlijk verkoelend en er zijn genoeg ligbedden rondom zodat je altijd een plekje hebt. De receptie is 24 uur per dag beschikbaar. Het Restaurant Pura Vista bied Costa Ricaanse gerechten tegen een redelijke prijs. Ook internationale gerechten zijn hier te verkrijgen. Het onbijt is wat klein, er zijn lekkere broodjes, verse Jus’d Orange en lokaal fruit. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht over de Oceaan. Er is genoeg parkeergelegenheid nabij het hotel zodat je de huurauto gewoon kunt parkeren. Het is er veilig. WiFi is in het gehele hotel gratis beschikbaar. In de SPA van het hotel kun je kiezen uit een verscheidenheid aan behandelingen onder professionele begeleiding. Ook van de fitnessruimte mag je grabruik maken. Als gast van het hotel heb je toegang tot de Langosta Beach club. Een beach club aan het prachtige strand van Tamarindo! Daar is naast een mooi zwembad en luxe ligbedden een prachtig privéstrand!

De kamers van het hotel zijn fantastisch. Nieuw en modern, maar ook erg ruim. Zo is er naast een heerlijk tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, veel ruimte waar je lekker kunt relaxen. Er is een mooi balkon met zitje en alle kamers hebben uitzicht op de zee. Daarnaast kun je ook op je kamer gebruik maken van de WiFi. Op alle kamers is een zitje aanwezig en kan je gebruik maken van een enorm flatscreen TV. In de badkamer heb je een douche en een afgesloten toilet. De wastafel is groot genoeg en er zijn shampoos en dergelijke aanwezig. Geniet van luxe, moderne kamers en een schitterend uitzicht op iedere kamer, iedere plek en elk moment van de dag. Want in de avond gaat de zon prachtig onder in de oceaan. Kijk snel voor reserveringen of meer informatie op de website: https://www.esplendorhoteles.com/en/hotels/costa-rica/hotels-in-tamarindo/esplendor-tamarindo/.

Autohuur voor je Rondreis
Voor onze rondreis door Costa Rica huurden wij een 4×4. Ideaal omdat er veel wegen zijn die niet zijn geasfalteerd, en je weet maar nooit of alle wegen wel begaanbaar zijn. Daarom is een 4×4 fantastisch. Via Dos Palmas Costa Rica, die twee parken hebben vlakbij het vliegveld, kun je gemakkelijk een goede auto huren. Geen rare praktijken of niet bang zijn of alles wel goed komt met je autohuur, maar zekerheid. Dat is wat men bied. Via Thrifty word de auto gehuurd. Je word opgehaald op het vliegveld, haalt de auto op of ga je eerst voor een overnachting bij Dos Palmas en word de auto daar afgeleverd. Je weet zeker dat de auto goed word verzekerd, hebt een minimale borg en een goede service met eventueel een Nederlandse tussenpersoon in de naam van Peter. Voor meer informatie neem je contact op met Peter (info@dospalmascr.com).  Je kunt ook boeken op de webpagina http://dospalmascr.com/. Ook voor tours en verblijven kun je contact op nemen!