Actief en Rust op Lanzarote

De rotsachtige kust van LanzaroteOp Lanzarote zijn heel veel verschillende soorten accommodaties mogelijk. Wij kiezen voor het prachtige hotel Meliã Salinas in het rustieke dorpje Costa Teguise. Vooral in de wintermaanden is het er erg druk, maar ook in de zomer is het Hoogseizoen. Eigenlijk is hier altijd wel wat te doen. Het vijfsterren hotel is een imposant gebouw aan het eind van de Boulevard in Costa Teguise. Naast een strand direct aan het hotel, zijn er zwembaden, restaurants, bars en is de service uitstekend. Er is zelfs een service genaamd The Level Experience die wat extra kosten waardoor je extra privileges krijgt. Daarnaast zijn alle kamers prachtig ingericht met vaak zelfs zicht op zee of op de bergen ten Westen van het Hotel Meliã Salinas! Maak kennis met uitmuntende service, moderne kamers en faciliteiten in dit luxe hotel! En het hotel is speciaal voor mensen boven de 16, ideale Adult bestemming dus!

De Kamers
Het hotel heeft liefst 260 kamers en 10 villa’s. De kamers zijn onder verdeeld in verschillende soorten, waaronder de gewone classic rooms, Premium Sea View rooms, The Level Sea View rooms en enkele suites waaronder de presidentiele. Daarnaast zijn er twee verschillende type The Level Roomvilla’s met zwembad. De kamers zijn allen prachtig ingericht met moderne meubels, lekkere zachte bedden en uitzicht op zee of de bergen. Op sommige kamers heb je zelfs een jacuzzi op het balkon, en een grote in de badkamer. Er is ook een aparte douche aanwezig op de kamer. Hier gaat het om een The Level Sea View Room waardoor we ook toegang hebben tot de speciale The Level Experience. In je kamer heb je ook nog een speciaal zitje en zelfs twee balkons. Een met jacuzzi, de andere met heerlijke ligbedden zodat je ook op de kamer kunt zonnen. Er is een minibar aanwezig.

The Level Experience
Speciaal gebied voor The Level gebruikersAlleen met een pasje van een The Level kamer of Villa krijg je toegang tot The Level Experience. Er is een speciale zone ingericht met een ruim zwembad waar rust voorop staat. Je kunt hier gratis gebruik maken van bier, wijn, fris en enkele sapjes. Ook zijn er hapjes. The Level is niet een All Inclusieve Service. Dit kun je wel extra bijboeken. Maar naast hapjes en drankjes heeft The Level Experience nog veel meer te bieden. Kijk op http://www.melia.com/en/hotels/spain/lanzarote/melia-salinas/exclusive-thelevel.html voor alle exclusieve The Level faciliteiten.

Eten en Drinken
Je kunt kiezen uit verschillende type verzorging. Naast Logies kun je ook ontbijt bijboeken, Half Pension of zelfs All Inclusive. Het eten is echt top. In het buffet restaurant zijn lokale en internationale specialiteiten te verkrijgen. Er is altijd livecooking aanwezig. Je kunt kiezen uitRestaurant bij het zwembad diverse vlees- en vissoorten die vers worden bereid. Daarnaast is er in het buffet ook nog genoeg aanwezig. De smaak is perfect, de koks zijn vriendelijk en bereiden het naar jouw wens. Ook wokken behoort zelfs tot de mogelijkheden! Het ontbijt is ook geweldig. Een rijkelijk gevuld buffet met broodjes, worstjes, bacon, aardappels en nog veel meer. Je kunt een omelet laten bakken. Natuurlijk ontbreken de toetjes niet, die zelfs bij het ontbijt op het menu staan in spanje. Drankjes doe je in de bar of bij het zwembad! Meer informatie over de All Inclusive en restaurants/bars vindt je op: http://www.melia.com/en/hotels/spain/lanzarote/melia-salinas/hotel-lanzarote-all-inclusive-salinas.html.

Faciliteiten en Sport
We beginnen met het Health en Beauty centrum. Daar genieten mannen en vrouwen van Het gemeenschappelijk zwembadheerlijke behandelingen en vooral rust. Daarnaast is er een groot zwembad met een bar. Het zwembad is prachtig en omringt door palmbomen. Er zijn ligbedden zat aanwezig. Je kunt ook bubbelen in het bubbelbad. Er is een tafeltennistafel aanwezig en een dartbord. Daarnaast is er een watersport centrum waar je verschillende watersporten kunt regelen. Rust staat voorop en dat is aan alles te zien. Er zijn winkeltjes rondom de open binnenplaats met planten en een riviertje. Er is WIFI beschikbaar in het gehele hotel. Kortom, er is van alles te doen. Kijk op http://www.melia.com/en/hotels/spain/lanzarote/melia-salinas/instalaciones-en.html voor alle informatie over de faciliteiten!

Panorama van het hotel

Enthousiast geworden? Bekijk dan snel de website van het hotel. Je kunt er van alles vinden en ook je reservering maken. Boek je hotel en vlucht apart, dat is vaak een stuk goedkoper. Boek snel op http://www.melia.com/en/hotels/spain/lanzarote/melia-salinas.

Fietsen Huren? Dat doe je bij Islandsport!
Wist u dat? Op Lanzarote kun je heel goed fietsen! Vooral langs de kust naar Arrecife en Puerto del Carmen zijn de wegen lekker vlak, maar voor de enthousiaste mountainbikers zijn ben je Fietsen door de natuurvanaf het hotel ook zo in de bergen! Er worden tours aangeboden maar het beste kun je natuurlijk zelf op onderzoek uit! Je kunt zelfs onverharde wegen zoeken waar je uren langs ongerepte natuur fietst. En je komt onderweg ook nog leuke dorpjes, terrasjes en restaurantjes tegen. Wat wil je nog meer? Bij Islandsport huur je gemakkelijk een mountainbike of fiets, voor een dag, een paar dagen of zelfs voor je hele verblijf! Het is vrij goedkoop en een gemakkelijk middel om door het dorp te fietsen of de omgeving te verkennen. Er is een goede service en de fietsen zijn van goede kwaliteit. De fiets staat gewoon bij het hotel klaar! Huur je fiets op www.islandsport.net.

Vissen vanaf de kant
Vissen op LanzaroteIn Costa Teguise kun je veel, heel veel. Maar wij zoeken de wat actievere mogelijkheden uit. Koop een hengeltje in een van de supermarkten of sportwinkeltjes. Vlakbij het hotel is een winkeltje waar je van alles kunt halen, ook om te vissen. Er zijn verschillende plekken in Costa Teguise waar je de hengel uit kunt gooien. Je vangt er verschillende soorten vissen. Let wel op de verschillen in het getij, die kunnen aardig zijn. Het beste vissen doe je met garnalen, in de supermarkt beschikbaar. Wij vingen visjes met een grote tussen de 5 en 15 centimeter. Enkele verschillende soorten waaronder prachtig gekleurde. Allemaal teruggooien hè?

[wpgmappity id=”80″]