Genieten in Abu Dhabi

De Skyline van Abu DhabiWe zijn al eens in Abu Dhabi geweest, maar willen toch nog wat dieper in gaan op de bezienswaardigheden en de schitterende gebouwen. Daarom bezoeken we de stad nogmaals. En ook het eiland vlak voor Abu Dhabi, Yas Island. Daarover in een ander artikel later meer. Eerst maar eens kijken wat er in Abu Dhabi zelf te doen is. De stad is nog steeds in aanbouw. Ten opzichte van 2 jaar geleden is er veel veranderd. Er zijn gebouwen die toen in de steigers stonden, en nu af zijn. Maar er zijn ook nieuwe eilandjes rondom de stad ontstaan, waar nieuwe wolkenkrabbers de pan uit rijzen. Van moderne wolkenkrabbers met een betekenis, tot de grootste moskee van het land. Abu Dhabi heeft veel te bieden. Vanuit ons hotel, de Eastern Mangrove Suites in Abu Dhabi, hebben we ook nog een spannende Kajak Excursie. Kortom, een schitterende bestemming voor de hedendaagse toerist.

Reis langs alle attracties
Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden via een rondrit met de auto. Over de Sheikh Zayed Bridge rijden we langs de kust richting Dubai. Er schijnt daar namelijk een nieuw gebouw Aldar Hoofkantoor; Rondte zijn. Het hoofdkantoor van Aldar. Het is niet alleen een imposant bouwwerk, maar van iedere kamer is er een prachtig uitzicht op de stad, mits het weer het toelaat. Het ronde gebouw telt 23 verdiepingen en is honderdentrien meter hoog. Aldar is het bedrijf wat de meeste gebouwen in Abu Dhabi ontwerpt. Bij dat gebouw starten wij onze verdere rondreis door Abu Dhabi. Als eerste kom je een van de mooiste en grootste moskeeën ter wereld. Met een capaciteit voor liefst 40.000 gelovigen, 82 koepels, 1000 palen en 24-karaats gouden kandelaars is het niet gewoon een moskee.

In de moskee vindt je ook nog het grootste handgeweven tapijt ter wereld. Iedereen mag Moskee in Abu Dhabide moskee op eigen houtje verkennen. Denk er wel aan dat je met lange broek en lange mouwen de moskee in moet. Is het erg heet, zoals het grootste gedeelte van het jaar? Dan kun je beneden als man en vrouw een gewaad ophalen om de moskee toch te kunnen bezoeken. Er kunnen daar echter lange wachtrijen ontstaan, vooral bij de vrouwen. De moskee is altijd open, behalve vrijdagochtend (Alleen voor gebeden). Tip van de sluier: Bezoek de moskee tegen zonsondergang, dan kun je de mooiste foto’s maken! En Oh ja, let er op dat je het gewaad op de correcte manier aantrekt.

Schever dan Scheef
Een gebouw dat schever staat dan de toren van Capital GatePisa. Dat kan niet anders dan in de Verenigde Arabische Emiraten. Het Capital Gate gebouw staat hartstikke scheef en is het bekendste punt van de skyline van Abu Dhabi. Het gebouw wordt ook wel de leunende toren genoemd en herbergt onder andere een hotel. Natuurlijk zou het niet aan aandacht mogen ontbreken, en staat het officieel in het Guinness book of Records als meest naar achter leunende gebouw ter wereld. Je kunt het gebouw van een grote afstand al zien. Erg apart maar wel mooi.

Langs de Corniche Road
Maak een wandeling, of rijd met de auto langs Corniche Road. De straat loopt parallel aan de kust. Langs de weg Etihad Towerszijn er verschillende grote gebouwen, waaronder de World Trade Centres van Abu Dhabi en veel zakelijke flats. De bekende weg komt tevens langs de Etihad Towers. Dat complex bestaat uit vijf gebouwen, de laagste 218 meter en de hoogste 305 meter hoog. Onder andere een hotel, restaurants, woningen en een uitzichtpunt kenmerken de Etihad Towers. Tegenover deze torens staat het Emirates Palace. Dit luxe paleis is gebouwd als hotel en heeft een privéstrand en enorm luxe inrichting. Zeker een bezoek waard, ook als je niet in het hotel verblijft. Hier eindigt tevens de Corniche Road.

Shoppen in Abu Dhabi
Winkelen is een belangrijke bezigheid in Abu Dhabi. Vooral in de zomer. De met Airconditioning uitgeruste winkelcentra zijn dan een lust voor de toeristen. Marina Mall, Abu DhabiHet zijn geen kleine winkelcentra. Onder andere Abu Dhabi Mall. Dat is de grootste van de velen in Abu Dhabi. Maar ook Marina Mall, een gezellig winkelcentrum aan, hoe kan het ook anders, de haven van Abu Dhabi, met alle belangrijke winkelketens aanwezig en leuke restaurants. Er is ook een ijsbaan. Al Wahda Mall is een ander winkelcentrum die bekend staat als het beste winkelcentrum van Abu Dhabi. Tijdens je bezoek aan de stad mag een bezoek aan een winkelcentrum dus niet ontbreken.

Eastern Mangroves Suites by Jannah
De naam doet het al vermoeden. Dit prachtige Suite hotel grenst direct aan de Mangroves van Zicht vanaf de KamerAbu Dhabi. Alle accommodaties van het Eastern Mangroves by Jannah hebben een balkon of een terras met uitzicht op de Mangroven of de Arabische Golf. Elke kamer is een suite en beschikt over een woonkamer met grote flatscreen televisie, een volledig ingerichte keuken met koelkast en de badkamer is uitgerust met een bubbelbad en douche. Het ligt aan het type kamer hoeveel slaapkamers er zijn. Je kunt kiezen uit een of twee slaapkamers. Er zijn ook deluxe suites en een royal suite. De bedden zijn goed, het uitzicht is prachtig en vanaf het balkon kun je genieten van de prachtige omgeving. Karim is de roomservice die ook romantische uitjes, informatie over de omgeving, koffers uitpakt, uiteraard tegen betaling!

De spa van het hotel is er ook een om te bezoeken. De prachtige spa biedt tegen een toeslagKajak tochten Abu Dhabi een aantal ontspannende massagebehandelingen, een sauna en een Turks bad. Op het dak van het hotel is een prachtig zwembad met uitzicht op de stad en de mangroven. Men organiseert ook watersporten. Onder andere een Kayaktocht. Via een partner vertrek je met een groep voor een sunset Kayaktocht. Met een leuke route langs de Mangroven geniet je nog meer van de omgeving. Erg de moeite waard en zeker een excursie waard. In de nabije omgeving van het hotel aan de waterkant vindt je enkele restaurants en bars. Daar kun je genieten van een hapje, een drankje en natuurlijk de welbekende waterpijp. Erg leuk. Ook een supermarkt is er aanwezig met een ruim assortiment. Voor meer informatie, reserveringen en prijzen kijk op http://www.easternmangroves.jannah.ae.

BOA Steakhouse Abu Dhabi
BOA SteakhouseEen prachtig steakhouse, die over de wereld meerdere locaties heeft, is sinds kort ook in Abu Dhabi aanwezig. Om de hoek, vlakbij Eastern Mangrove Suites by Jannah, is het moderne restaurant te vinden. Met de prachtige inrichting en een moderne look is dit een geweldig steakhouse. Naast het volledige assortiment van een traditioneel steakhouse, zijn er salades, kreeft, zalm en heerlijke andere vleesgerechten. Dit alles met een traditionele saus en op traditionele wijze bereid. Naast deze kwaliteitsgerechten zijn er ook salades en sandwiches voor de lunch. Cocktails, wijn en bier maken het menu compleet. Mijn mening is duidelijk, heerlijke gerechten, een fantastische service en een comfortabele zitplaats. De prijs is ook nog eens goed. Kijk voor meer informatie over het restaurant op http://www.boaabudhabi.ae/.

In Abu Dhabi is ook nog Yas Island te vinden. Hierover in een volgend artikel meer informatie, met onder andere de snelste achtbaan ter wereld, prachtige kustlijnen, slapen boven de Formula 1 baan en nog veel meer.