Genieten in Oman

Prachtig zicht langs de Omaanse kust vlakbij het ResortIn Oman kun je veel beleven. Vele Wadi’s, Arabische dorpen en steden, prachtige woestijnen en een geweldige kustlijn. Maar Oman is ook perfect voor een zonnige vakantie met alles er op en er aan. We bezoeken Shangri-La’s Bar Al Jissah Resort & Spa in het Sultanaat van Oman. En dat is niet zomaar een resort. Op ongeveer drie kwartier van de luchthaven van Muscat is er sport, winkelgelegenheden, Arabische cultuur, prachtige hotelkamers met schitterend uitzicht over zee en culinaire hoogstandjes. Alles kan hier in het resort, niks moet. In een mix van Arabische cultuur en Aziatische schoonheid, bied het Shangri-La Bar Al Jissah Resort & Spa de hedendaagse toerist alles wat het wenst.

De Ingang van het Al Husn HotelTussen de prachtige rotskust ten oosten van de stad Muscat langs de azuurblauwe zee en prachtige zandstranden vinden we het resort. Het resort is omringt door enorme bergen. ErZicht op het Resort zijn drie hotels in het resort, wij verbleven in het Al Husn hotel. Bij aankomst krijg je een plattegrond mee, bewaar deze goed. In de zomer is het behoorlijk warm in Oman. Temperaturen boven de 40 graden behoren zeker tot de mogelijkheden. Dit kan zelfs duren tot eind oktober of begin november. De winter is de perfecte reistijd. Dan is het er gemoedelijk met een gemiddelde rond de 25 graden. Je vliegt er binnen ongeveer zeven uur naar toe. Je kunt ook tijdens je verblijf in Dubai met een Low Cost airline zoals Air Arabia voor een prikkie. Zo combineer je twee prachtige bestemmingen in een reis!

Wat is er te doen in het resort?
Er worden veel activiteiten georganiseerd. Zo is er elke dag entertainment. Je kunt kiezen uit Het prachtige Privéstrand van Al Husn, Shangri Lavele activiteiten, waaronder een kayaktocht, fitness activiteiten, wandelingen, en Turtle-Talk. De stranden van Oman zijn namelijk jaarlijks het decor van de geboorte van jonge schildpadden. Duikcursussen, snorkelen in de azuurblauwe zee en het huren van boten zijn enkele voorbeelden van watersporten die het resort organiseert. Daarnaast kun je in de Souk, of het zogenaamde winkelcentrum, enkele spelletjes doen waaronder darts, snooker, biljart en minigolf. Voor kinderen is er ook genoeg te doen, zo is er de Cool Zone Kids club, Adventure zone waar een PS3 staat, maar ook een computer, een zwembad voor de kinderen en Lazy River, een rivier waar je uren in kunt zwemmen, van hotel naar hotel. Ook is het leuk om een kamelentocht of ponyrit te ondernemen.

Eten & Drinken
Hoewel alcohol niet veel aanwezig is in Oman, kun je bij sommige restaurants en bars in het resort wel een alcoholisch drankje nuttigen. Bij alle drie de hotels kun je genieten van een ruime keuze aan restaurants met verschillende kookstijlen. Er is bij het Al Waha hotel een culinair Genieten van een High Tea bij Sultanahtheater, waar verschillende restaurants aanwezig zijn. Kies je voor een typisch Omani restaurant, of ga je voor de Tapas? Alles is mogelijk in dit openluchttheater met een aantal restaurants. De culinaire hoogtepunten zijn te vinden in het Al Husn hotel. Sultanah is een modern restaurant met een luxe thema en Shahrazad is een authentiek Marokkaans restaurant. In de Souk zijn ook restaurants aanwezig, een Libanees restaurant of ga naar het Aziatisch restaurant. In de Bait Al Bahr aan het strand kun je genieten van traditioneel Omaans vis tijdens een prachtige zonsondergang. Er zijn lounges, je hebt de mogelijkheid te genieten van Shisha (Waterpijp) met een heerlijk drankje! Een geweldige Arabische ervaring!
TIP: Elke dag is er een High Tea in het Sultanah restaurant, echt een aanrader! Dit zit bij de kamerprijs in!

Zwemmen?
Het hotel heeft enkele prachtige zwembaden. De twee grootste zijn verbonden met elkaar door de Lazy River zodat je uren kunt zwemmen. In een prachtige omgeving zijn er bij alle zwembaden (Ieder hotel heeft een eigen zwembad) ligbedden genoeg. Ook zijn er kinderzwembaden aanwezig. Enkele ligbedden Zwembad van het Al Husn Hotelzijn voor twee personen. Aan het strand zijn ook genoeg ligbedden en is er een strandwacht aanwezig. Net als bij het zwembad krijg je een koelbox met water, sapjes en een verfrissende spray. Ondanks dat Oman een behoorlijk streng islamitisch land is, is het hier geen probleem in bikini of zwembroek te lopen. Denk er echter wel aan dat je altijd bedekt loopt als je door gebouwen of door het hotel loopt. Bij zee kun je ook snorkelapparatuur verkrijgen, en verdere watersportactiviteiten regelen.Ontdek tevens de Lazy River, deze “rivier” verbind de hotels met elkaar en maakt het een groot waterfestijn!

Al Husn Hotel
Wij verbleven in het Al Husn Hotel. Dit luxe hotel doet als een Arabisch paleis aan bij Zicht vanuit de binnenplaats van het Al Husn Hotelbinnenkomst. Er staat een Bentley voor de ingang. Het hotel heeft een prachtig zwembad en onze kamer heeft schitterend uitzicht over het zwembad en de zee. Het hotel heeft 180 kamers en suites met ieder heerlijk zachte bedden, een volledig ingerichte badkamer met bad en douche. Voordeel aan dit hotel is dat er nergens in Oman ruimere en grotere kamers zijn dan in het Al Husn Hotel in het Shangri-La Bar Al Jissah Resort & Spa. Er is uiteraard Airco aanwezig en de minibar is gratis. Deze word dagelijks bijgevuld met bier, frisdranken, chocolade en chips. Wijn en sterke dranken tegen betaling.

Het Al Husn Hotel heeft liefst 180 kamers. Het strand, 100 meter lang, is een privéstrand met Ruime kamers, grote bedden.een strandtent. Daar krijg je een koelbox met wat drinken. Daar kun je snorkels huren, kano’s huren en gewoon genieten van het mooie weer. Loop even naar boven en je komt bij de strandbar. Daar kun je genieten van een heerlijk drankje maar ook eten is hier goed. De loopafstand naar de omliggende hotels, de Heritage village, is rond de tien minuten. Denk er wel aan dat het in de zomer erg heet is. Shangri-La Bar Al Jissah Resort & Spa ligt ongeveer drie kwartier van de luchthaven van Oman. Met de taxi kost dit ongeveer 30 euro (15 Omaanse Rial). Op de website van het hotel vindt je meer informatie: http://www.shangri-la.com/muscat/barraljissahresort/rooms-suites/al-husn/about-al-husn-hotel/)

Belangrijke informatie over OmanDe Lazy River!
Je kunt de prachtige stad Muscat zonder problemen bezoeken. Ook dagtours, snorkeltours en Dhow Tours (Traditionele Omaanse boot) worden georganiseerd. Bij aankomst op de luchthaven dien je een Visum aan te schaffen. Die kost ongeveer 15 euro. Je mag er dan drie weken verblijven. In de zomer is het in Oman erg heet. 50 graden is er niet speciaal. Denk er aan als je boekt. De beste reistijd is onze winterperiode van november tot maart. Dan is het er rond de 25 graden. Een heerlijke temperatuur voor Oman. Voor alle informatie over het resort kijk je op http://www.shangri-la.com/muscat/barraljissahresort/.