Wonderful Kenya: Een weerzien met de natuur!

Olifanten drinken bij een waterplaats in Tsavo East.Op ongeveer tien uur vliegen van Nederland ligt Kenia. Het ligt aan de wind en of je nog een tussenlanding hebt of het korter of langer duurt. We zijn tijdens onze reis geen criminaliteit tegen gekomen en hebben prachtige ervaringen gehad. Iedereen was zeer attent naar ons tijdens ons verblijf en tijdens de safari’s. We gaan twee nationale parken bekijken en diepzeevissen om zoveel mogelijk wilde dieren te ontmoeten. En die komen we ook zeker tegen tijdens onze avonturen in de nationale parken Tsavo East, Tsavo West en zelfs in ons hotel. Ook tijdens het vissen hebben we een speciale ontmoeting, en uiteraard maken we ook kennis met de lokale bevolking. Een trip om nooit meer te vergeten, want Kenia is een land met ongekende mogelijkheden, maar ook met veel problemen die wij als toerist nooit te zien krijgen.

Diepzee vissen met Kenya-Fishing.com
Walter Brun is iemand die wij niet snel zullen vergeten. Via Walter hebben wij de mogelijkheid gehad om met zijn crew de zee op te gaan. Een halve dag de diepe zee op om “The catch of the Day” te vangen. We worden netjes opgehaald bij ons hotel in Diani Beach. Na even een Lokale vissers doen hun werk met plezier, in traditionele bootjesgoed gesprek met Walter, lopen we over de pier naar de boot waar we de komende vier uur zullen genieten op de Indische Oceaan. De locals Peter en Mashuhuli brengen ons aan boord en leggen alles uit over de boot. Mocht je zeeziek worden, of gewoon naar het toilet moeten, is het wel handig dat je weet waar deze is. Het mooie van Walter Bruns Big Game Fisching is dat de boten door hen zelf onderhouden worden. Vanuit het dorpje Mtwapa varen we richting de Indische Oceaan. Door de Creek varend zien we de locals langs de kant zwaaien, en zien we lokale vissers bezig hun vangst binnen te halen. Erg interessant omdat het nog op een ouderwetse boot wat meer een kajak lijkt gebeurd. Als we eenmaal de Creek uit gaan, worden de hengels uit gegooid en begint het avontuur eigenlijk pas echt.

Met hoge snelheid varen we zo snel en ver mogelijk van de kust vandaan. Een oase van rust verschijnt. Ook al vang je hier niks, een boottocht van vier uur is heerlijk. Ondanks dat het Ineens springt de zeilvis uit het water!dertig graden is hebben we het niet heel warm. Behalve ik dan, want ik kan niet zo goed met boten. Zweten, duizelig maar toch genieten van deze prachtige tocht. Want ondanks dat, heb ik er erg van genoten. Lekker windje, heerlijk zonnetje, en de spanning om de “Catch of the Day” binnen te halen. Er worden hier wel eens zwaardvissen van wel vier meter gevangen. Dat is helaas niet gelukt. Maar tijdens de uitleg die we kregen over de omgeving, de vissen die er vaak worden gevangen en het doel van de tochten door de vriendelijke gastheren, Peter en Mashuhuli, gebeurt er dan iets. We hebben beet. Patrick stapt op, en gaat beginnen aan deze op het oog makkelijke klus. Maar niets blijkt minder waar. Ik heb de camera in aanslag als er ineens een twee meter lange zeilvis uit het water springt.

Na ongeveer een kwartier is hij dan binnen. En nee, we gaan hem niet terug gooien. Alle vissen die namelijk gevangen worden, worden verkocht aan de marktlui of op de markt. Zo ben je toch als toerist bezig inkomsten te genereren voor de lokale bevolking. Met deze trophy in de Vissen langs de prachtige kust van Mombasaboot gaan we nog een uurtje verder, maar dit was onze enige vangst. Maar wel een flinke. Ook Peter en Mashuhuli waren er erg blij mee. Die kunnen ze mooi verkopen! Nog even op de foto met de Trophy als we weer aan wal zijn. Want dat is natuurlijk een onvergetelijk moment. Een flesje water drinken met Walter en zijn tochten bespreken. Wij gingen een halve dag vissen, maar je kunt er ook voor kiezen om een hele dag te vissen, of zelfs in de nacht te vissen om enkele speciale vissen te vangen. Ook kun je natuurlijk meerdere trips plannen. Neem even contact op met Walter via info@kenya-fishing.com of bezoek de website voor meer informatie via www.kenya-fishing.com. Vier uur privétrip kost je 300 euro. Geen probleem om met anderen te vissen? Dan is de Gedeelde boot iets voor jou. Dan kost vier uur vissen 150 euro.

Op Safari in Tsavo East
Op Safari in Kenia is tegenwoordig erg populair. Maar wat is er nou eigenlijk mooi aan een De gate bij Tsavo EastSafari in Kenia? Eerlijk gezegd is alles genieten. We worden opgehaald bij ons hotel door het busje van het bedrijf Diani Tours and Safaris uit Mombasa. De rit naar Tsavo East National Park, waar we eerst heen gaan, is er een van ruim twee uur. En dan staan we ook nog eens in de File. Maar dat is niet erg, we zien enkele prachtige Keniaanse gebruiken. Auto’s halen elkaar in over de verkeerde rijweg, spinnen van tien centimeter zitten in de bosjes langs de weg, en er lopen apen langs de weg. Onderweg stoppen we nog bij een souvenirwinkel waar we tevens kunnen lunchen. Eenmaal bij de ingang van Tsavo East National Park worden we ingeschreven. We krijgen de toegang om het avontuur aan te gaan. Dee eerste kilometers zullen we niet veel dieren tegen komen, verteld de gids ons.

Maar naar een minuut of wat komen we de eerste antilopen tegen. Ze grazen in het gras wat weer een groene kleur begint te krijgen. Een Generuk, ook wel Giraffe Antiloop, staat stijf tegen een boom aan. Zo kan het gemakkelijk de blaadjes van de takken op eten. Even later Een Olifant in de schaduw onder de boom.zien we ook de eerste Zebra’s verschijnen. Vlakbij lopen ze langs onze jeep. Ze kijken even om, maar zijn niet onder de indruk. Eindelijk zien we dan een Olifant. Hij zoekt verkoeling onder een boom in de schaduw. Het is namelijk ruim dertig graden in het park. De Olifant volgt ons en als we weer wegrijden zien we meteen een groepje Giraffen, tevens in de schaduw onder een boom. En alsof dat nog niet genoeg is zien we ook nummer twee van de Big 5: de Buffel. Ze liggen ook met zijn tweeën in de schaduw te wachten tot de zon onder gaat. Daarna wandelen ze naar het water om te drinken. Als we  verder rijden naar onze overnachtingsplek, worden we ineens terug geroepen.

De gids heeft vernomen dat er een leeuwin rond loopt. Snel kijken dus, want dat zou betekenen dat we binnen een paar uur al drie van de big five zouden zien. Na een minuut of Een leeuwin wandeld rustig langs alle jeeps op.tien in spanning rond te cruisen zien we haar. De Leeuwin wandelt rustig langs de olifanten, giraffen en buffels. Ook richting de schaduw. Ze is helemaal alleen en kijkt af en toe onze kant op. Ze zal wel denken, wat een figuren. Met 15 auto’s wordt het ineens druk en lijkt iedereen de leeuw te hebben gevonden. Wij rijden weer weg, door naar Voi Safari Lodge. Daar overnachten we in een prachtige omgeving, middenin het Nationale park met uitzicht op een drinkplek. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen. Deze zijn fantastisch. En in de ochtend lopen we naar beneden, even kijken bij de drinkplaats. Er staan honderden buffels. Een enkele Olifant wandelt langs de buffels op. Er zitten ook Bavianen, maar pas op. Deze kunnen door de reling door en je dus achterna gaan! Geniet in de avond bij de bar van de vele sterren en een lekker drankje!

Op naar Tsavo West
De volgende dag vertrekken we met dezelfde gids weer voor een prachtige gamedrive in de ochtend. We zien nog wat geweldige dieren, waar onder een familie olifanten. De kleintjes lopen speels achter de grote aan. Een stukje verder komen we nog wat antilopen tegen. Ze zijnDe natuur is ook hier prachtig! waaks, op hun hoede. Het is ten slotte vroeg in de morgen en er zijn dus leeuwen op de loer. Helaas maken we het niet mee dat een leeuw een prooi vangt. Wel komen we nog een vrouwtjesleeuw tegen en een mannetje. Het mannetje is nog jong en heeft kleine manen. Op ongeveer een uur rijden komen we in Tsavo West aan. En daar is het landschap veelzijdiger. Wat groener, heuvelachtiger en er zijn enkele meertjes. Een zo’n meer bezoeken we. Er zwemmen vele nijlpaarden rond die helaas niet verder dan met hun neus boven water komen. Dit zijn de Mzima springs. Ook ligt er een krokodil op de loer.

Een Giraf wandeld midden over de weg. Geen haast, Hakuna Matata!De bronnen van Mzima zijn met een pijplijn verbonden aan Mombasa. Het voorziet de stad met vers water. Vanaf de parkeerplaats bij de bronnen neemt een Ranger je mee. Je loopt namelijk in de wildernis langs de bronnen. Ook vogels zijn hier veel aanwezig. En wat te denken van het hutje waar je met een trapje naar beneden loopt en door het glas heen kijkt? Je ziet alle vissen die hier zwemmen. Geweldig, maar tijd om richting onze overnachtingsplek te gaan om te lunchen. Ngulia Safari Lodge is wederom een geweldige plaats om te overnachten. Daarover later meer, want tijd om het park te verkennen hebben we niet. We gaan direct weer op pad, naar het Ngulia Rhino Sanctuary om precies te zijn.

Daar zien we met geluk een Neushoorn voorbij rennen. Helaas zien we hem maar heel kort, Prachtig zicht op de honderden buffels vanuit de lodge!maar we hebben hem wel gezien! Na het avontuur met de neushoorn blijft het stil. “Slechts” enkele roofvogels in bomen en Giraffen. We maken trouwens mee hoe deze dieren drinken, een interessant toneelstukje. Een Giraffe loopt een minuut of tien voor ons, zodat we er niet langs kunnen. Het is tenslotte ook zijn huis. We gaan weer terug naar het kamp, waar een heerlijk buffet diner op ons wacht. Maar voordat we gaan eten komt er nog een hyena langs lopen. Na het diner hangt men een stuk vlees in een boom, en wachten we, samen met een ieder die in het park logeert, op een luipaard die het op komt eten. Het duurt even, maar na een klein uurtje is het zover. Een enorm luipaard komt het stuk vlees opeten, blijft even liggen en vertrekt dan weer het donker in.

De laatste dag rijden we weer terug naar de kust en eindigt onze safari. Maar niet voordat we De Jakhals en zijn prooinog een game drive door het park doen. We rijden langs de weg en plotseling loopt er een jakhals met een prooi in zijn bek langs. Over de weg wandelt hij rustig naar zijn bestemming. Een aantal kilometer verder zien we ineens wat door een bosje lopen. Het blijken de zeer zeldzame Afrikaanse Wilde Honden te zijn. Deze beesten zie je bijna nooit, maar wij hebben het geluk ze te zien. En dat was het dan. Nog een turbulente terugreis met vier rijbanen vol met zes banen auto’s die allemaal verschillende kanten op rijden. Via Mombasa vliegen we tevens weer naar Nederland. Helaas, het zit er op. Een geweldige reis met prachtige ervaringen.

Wat maakt Kenia tot een fantastisch land?
– De mensen zijn fantastisch! Aardig, lief en behulpzaam. Je hoeft nergens bang voor te zijn!
– De vele safarimogelijkhedenJa, Giraffen drinken nu eenmaal een beetje apart. Maar wat wil je met zo'n lange nek?
– Spot de Big-5 binnen 3 dagen!
– Mooie hotels en veel activiteiten mogelijk!

Boek nu snel je Safari met Diani Tours & Safari’s op de website http://www.dianisafaris-kenya.com/. Je vlucht kun je apart boeken, maar bij je reisbureau of touroperator kun je terecht voor volledige pakketreizen naar Kenia!

[wpgmappity id=”63″]