Arthur op reis: Het echte Afrika “Benin”

Ook zon zee en strand in Benin.Mijn zoon werkt voor 3 maanden in Benin in de ICT dus ik wou hem opzoeken om samen een klus te doen en ook dit mooie land eens te zien. Ticket gekocht (€ 650 via Air France, non-stop) en via de Ambassade in Brussel het visum geregeld (E 50). Gele koorts inenting verplicht, en ook maar wat Malariapillen meegenomen.
Voorspoedige vlucht naar Cotonou. Rustig rondgekeken, de bekende mix van super-villa’s voor de rijken (01, lijkt op de Villa van Osama idd) en krottenwijkMotor Taxi's en eromheen voor de rest (02). Niemand lijkt er echt mee te zitten, de bewoners van Benin ogen tevreden met wat ze hebben, politiek zal toch niets veranderen weten ze, en iedereen was hartelijk en aardig tegen ons. Beetje school-frans is wel nodig, bijvoorbeeld voor de motor-taxis (03). Dit zijn dus gewoon 125cc-ers,  achterop stappen en hoppaa, helm niet verplicht, vooral ’s nachts best wel een spannende ervaring als je door het derde-wereld verkeer heen scheurt.. Gaat best goed, in 2 weken nul ongelukken gezien.
Nadat ons project was afgerond tijd om wat te toeren. Ganvier is het grootste waterdorp van Afrika. Denk aan Giethoorn x Ganvier: Soort van gondel?Venetie en dan in Afrika.
Volgende trip was naar Ouidah, dit was de haven waar ooit de slaven op schepen naar Brazilie werden gezet. Er is een monument ter nagedachtenis aan alle slaven en hun leed. In het museum zie je er meer over, ook de overeenkomsten tussen Benin en Brazilie (muziek, religie).
Daarna een frisse duik en de rit terug. Eenmaal thuis wacht het buurjongetje ons op: voetbal op het dakterras, hadden we toch beloofd! Als je tien woorden Frans spreekt, en niet bang bent voor wat avontuur, dan kun je in Benin het echte Afrika ontmoeten
Voetbal op het dakterrasMonument
[wpgmappity id=”57″]