Met transavia.com naar Malaga

Met transavia.com vliegen we in drie uur naar Malaga. Tijdens de vlucht kan je al genieten van het uitzicht op de bergen en tijdens de landing kijk je uit over de zee en het mooie landschap wat Andalusië heeft. Eenmaal op het vliegveld aangekomen weten we niet wat ons overkomt, we mogen wel zeggen dat dit één van de grootste vliegvelden is die wij hebben gezien! Wij huren een auto omdat je die wel nodig hebt om op de mooie plekken te komen in Andalusië. Wij rijden in ongeveer 20 minuten naar onze accommodatie in Calahonda, vlakbij Mijas toe. De eerste keer hebben we over een tolweg gereden vanaf het vliegveld naar Mijas. Dat kost ongeveer vier euro. Maar als je daar eenmaal gesetteld bent in je accommodatie dan weet je dat er een weg is langs de kust.Luxe Overnachten! Atalayas y Flamencos
Deze dagen verblijven wij bij Atalayas y Flamencos in Mijas aan de Costa del Sol. Hier kan je kiezen uit verschillende verblijven, een appartement met twee of drie slaapkamers of een villa met drie slaapkamers. Wij verblijven in de villa voor zes personen. De villa’s liggen op een heuvel en de villa beschikt over een eigen parkeerplaats die afgesloten is met een hek. De villa is typisch Spaans wat goed in de omgeving past! Als je de villa binnenkomt dan kijk je vanuit de hal meteen de kamer binnen. De keuken zit apart en is afgesloten met een deur. In de keuken vind je alles wat je nodig hebt om er lang te verblijven. Ook vind je een toilet op de begane grond. De woonkamer is mooi ruim en beschikt over een televisie. De schuifdeuren naar de tuin zorgen ervoor dat je een mooie lichte kamer hebt. In de tuin kan je lekker uit de zon zitten, in de serre. In de tuin zijn fijne stoelen aanwezig en een tafeltje. De hele dag heb je ergens in de tuin wel zon, en wil je lekker gaan barbecueën? Dat kan, er is namelijk een barbecue aanwezig in de villa.

Via de trap in de woonkamer komen we op de eerste verdieping, op de eerste verdieping zitten drie slaapkamers waarvan twee met een balkon en twee badkamers met een toilet. Slaapkamer een is een slaapkamer met twee bedden en een schuifdeur naar een balkon. Slaapkamer twee heeft een tweepersoonsbed en groot raam. Slaapkamer drie beschikt ook over een tweepersoons bed met een eigen groot balkon en een ruime badkamer met een bad en een douche. Verder beschikken alle kamers over ruime kasten. Elke kamer is anders, maar erg mooi ingericht. Verder beschikt de villa nog over een eigen wasmachine dus de was kan ook nog worden gedaan! Het villa park beschikt over twee mooie zwembaden waarvan één erg groot is en één wat kleinere. Ook zijn er lichtbedden beschikbaar om zo heerlijk te kunnen zonnen.

Ben je met minder personen, dan kan je ook kiezen uit de twee of drie slaapkamer appartementen. Het tweekamer appartement is goed voor vier personen er is een slaapkamer met een groot bed en een slaapkamer met twee aparte bedden. Verder beschikt dit appartement over twee badkamers een ruime woonkamer en een complete keuken! De driekamer appartementen is net als de villa geschikt voor zes personen. Het appartement heeft drie slaapkamers waarvan een met een tweepersoons bed en twee kamers met ieder twee bedden. Ook beschikt dit appartement over twee badkamers. Een ruime woonkamer is ook hier aanwezig en een keuken waar alles in zit wat je nodig hebt. Ieder appartement heeft ook nog een mooi uitzicht op de golfbaan.

Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig en er is voor iedereen in de buurt wel wat te doen. Je kunt gaan golven (Erg aan te raden, er zijn mooie golfbanen in de buurt te vinden), Tennissen, watersport enzovoorts. Voor kinderen en volwassenen is er van alles te doen in de directe omgeving. In alle appartementen en villa’s is internet aanwezig en er wordt wekelijks schoongemaakt. Bij Atalayas y Flamencos zit je ook nog eens erg centraal. Je bent zo bij het strand en dichtbij zijn leuke plaatsen als Mijas en Calahonda. Ook dicht bij zijn Fuengirola, Torremolinos, Malaga en Marbella. Alle plekken zijn snel bereikt door de goede verbinding die er is. Wil je door het binnenland neem dan de tolweg, wil je langs het strand dan rijdt je gratis. Boek nu je verblijf op http://www.atalayasyflamencos.com.

Witte stad in de Bergen
Op ongeveer twintig minuten rijden vanaf de accommodatie vinden we het prachtige witte stadje Mijas. Het witte stadje is een van de juwelen langs de Costa del Sol. Het is een aardig groot stadje en je moet flink wandelen omdat er veel hoogteverschillen zijn. Echter vindt je in het dorpje hele leuke winkels met producten gemaakt door locals, maar ook producten die elders in Spanje zijn gemaakt. Mijas heeft vooral faam gemaakt door zijn knusse Stier Vecht Arena midden in het centrum. In deze Arena wordt nog regelmatig een dergelijk evenement georganiseerd waar je ook als toerist bij kan zijn. De Arena is dagelijks open voor een bezoek en kost drie euro per persoon. Je mag dan overal zelf rondlopen, op de tribunes, de plekken waar de stieren vertoeven en waar de toreros verblijft voordat hij de stieren te lijf gaat. Stiergevechten moet volgens ons uiteraard wel verboden worden. Rondom Mijas vindt je nog prachtige villa’s die verhuurd worden door particulieren. Hier zit je vlakbij het prachtige dorpje, waar uiteraard meer te doen is dan alleen de stiergevecht arena te bezoeken.

Vlakbij het kerkje heeft u een prachtig uitzicht op Fuengirola en de helderblauwe Middellandse Zee. Daar is een winkeltje die je bezocht moet hebben. Een kleurrijk winkeltje met prachtig zicht op de zee. Hier kun je leuke souvenirs kopen en prachtige plaatjes schieten. In het kerkje vindt je mooie overblijfselen van vroeger. Ook een beeldje van Virgin of the Rock wordt er aanbid door de heiligen en vergeet geen kaarsje aan te steken voor je dierbaren. Loop het trapje naar beneden en je komt bij de plaatselijke ezels. Zij verzorgen een leuke wandeltocht door het leuke centrum. Zoals men vroeger de post rond bracht en spullen verplaatsten, zo kom jij nu achter de ware pracht van het dorpje! Zeker de moeite waard als je toch in het dorpje bent. De ezels zijn erg tam en luisteren goed naar wat je te zeggen hebt… Mijas is een van de mooiste dorpjes in het zuiden van Spanje. Bezoek het dorpje dan ook zeker als je in de buurt bent. De prachtige uitzichten, gezellige terrasjes en de verfrissende wind zijn allen aanwezig in dit witte stadje. Vele restaurants zijn gevestigd in dit restaurant en zijn allen uniek. Mijas ligt in de bergen en je bereikt het door een afslag te nemen in Fuengirola.

Shoppen, cultuur en terrasjes: Malaga
Als je aankomt in Malaga is het al vrij snel duidelijk waarom het de hoofdstad van de Costa del Sol is. We komen aan bij de grote haven van de stad. Langs deze haven is een prachtige boulevard, die er heel nieuw uit ziet. Je vindt er de meest luxueuze winkels. De duurste juwelen maar ook betaalbare kleding zijn aanwezig langs deze boulevard. Calle Marqués de Larios is de naam van deze straat. Eronder is een grote parkeergarage waar je de auto neer kunt zetten. Ook bussen zijn er in overvloed. Je kunt ook met de taxi naar Malaga, maar dat is vrij prijzig. Als je langs de nieuwe boulevard langs de haven loopt vindt je ook allemaal terrasjes. Deze zijn allen aan de duurdere kant. De chique winkels zijn een lust voor het oog en vrij prijzig. Vanaf deze boulevard loop je rechtaan naar het “Plaza del Toros”. Daar vindt je de welbekende stiergevecht arena. Je kunt het tevens bezoeken, net als in Mijas. Langs het grote Parque de Malaga loop je zo het centrum in. Het park is het meest rustgevende gebied van de stad, je vindt er veel groen en prachtige fonteinen en beelden. Tussen het park en het centrum van de stad is een lange boulevard waar kraampjes staan. Verkopers bieden zonnebrillen, portefeuilles en andere producten aan. Kijk goed om je heen, want er vliegen vele vogeltjes rond.

Je komt langs de universiteit van Malaga, een prachtig gebouw met kleurrijke gebouwen eromheen. Onder de palmen door loop je naar het mooiste gebouw van Malaga, de Kathedraal. Deze kathedraal staat bekend als “La Manquita”, de kleine een-armige vrouw. Dit verwijst naar de tweede toren, deze is namelijk nog nooit voltooid. Voor de Kathedraal vindt je een leuk pleintje met een prachtige fontein en leuke terrasjes. Vanaf dat pleintje loop je direct het centrum in. In dat centrum vind je vele pleinen met gezellige terrasjes, leuke winkelstraten en enkele IJskraampjes. Ook vind je het Picassomuseum in het centrum. In dit museum vindt je veel van zijn werken. Dit museum is een must voor kunstliefhebbers. Prachtige stranden liggen vlakbij het centrum van de stad wat de combinatie van Stad en Strand een geheel maakt.

Badplaatsen langs de Costa del Sol
Langs de Costa del Sol vindt je vele badplaatsen. Torremolinos is de eerste als je vanaf Malaga naar het zuiden rijdt. Hier heb je leuke winkelcentra en een prachtig lang zandstrand. Langs de boulevard vindt je leuke restaurants en de vele hotels. Een paar kilometers verder vindt je Fuengirola. In deze stad staat nog een prachtig fort die je als toerist kan bezoeken. Ook Fuengirola heeft een prachtig strand en veel hotels. Ook winkeltjes, restaurants en bars waar veel vertier is. Van Fuengirola tot aan Marbella vindt je vele kleine dorpjes met hotels, villaparken en restaurants. Om het echte Andalusië te leren kennen moet je in deze plaatsjes verblijven. Een van deze plaatsen is Mijas waar wij verbleven. Ook Calahonda mag er zijn met het leuke centrum, de mooie stranden en de vele vakantiehuizen. Dertig minuten rijden verder en je bent in Marbella en Estepona. Hier zijn vele stranden, restaurants, hotels en is alles aanwezig voor de perfecte vakantie.

Met transavia.com naar Malaga!
Vanaf verschillende luchthavens in iedere regio vliegt transavia.com naar het prachtige Malaga. In ongeveer 3 uur vlieg je met de beste service naar deze prachtige stad. Hapjes en drankjes kun je tegen betaling aanschaffen en onderweg wordt een film gepresenteerd en het transavia.com inflight programma, met onder andere informatie over andere bestemmingen en enkele moderne series. Vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam-The Hague Airport, Groningen en Weeze vliegt transavia.com meerdere malen per week naar Malaga. Het vliegveld van Malaga ligt vlakbij de stad maar ook op een korte afstand van mooie badplaatsen als Torremolinos, Fuengirola en uiteraard ook Mijas. Voor vluchttijden, meer informatie en reserveringen kijk je op www.transavia.com! Malaga al vanaf 85 euro per enkele reis.

Voor meer informatie over Malaga, de Costa del Sol of Andalusië bezoek je de volgende websites:
www.andalucia.org
www.visitcostadelsol.com
www.malagaturismo.com
www.spain.info/nl

[wpgmappity id=”35″]