Prachtig British Columbia

Om vakantie te vieren ga je niet direct naar Canada, of naar British Columbia. Niet omdat het je niet trekt, maar omdat je geen weet hebt van de pracht van het gebied. Op ongeveer 10 uur vliegen ligt Vancouver, een prachtige stad gelegen midden in de natuur. Een prachtig punt om de natuur te gaan ontdekken en een actieve vakantie te houden. Vanuit de stad rijden we naar Whistler, het Olympische dorp van 2010. Dit doen we via een prachtige route langs de kust de bergen in. Verder gaan we door naar Vancouver Island waar we dingen zien die we nog nooit zagen. Zeeleeuwen, adelaars, allemaal wildlife wat je niet gewend bent zo te zien lopen. Ontdekt met ons deze prachtige omgeving en geniet van stad, natuur, water en actieve vakanties met deze geweldige bestemming!

Greater Vancouver!
Wie naar British Columbia vliegt komt vaak eerst in Vancouver. En waarom zou je deze metropool niet bezoeken als je er toch bent? Het is namelijk een veelzijdige stad met afwisseling tussen de drukke downtown, mooie parken, leuke attracties, prachtige natuur en een skigebied naast de deur! In Vancouver downtown vindt je al enkele leuke bezienswaardigheden. Vanuit Vancouver North neem je de Boot-Bus naar Downtown. Vancouver North is een groeiende wijk van de stad met langs de boulevard prachtig zicht op de stad. In de Downtown kom je aan vlakbij het grote en welbekende Canada Palace. Dit zal bekend moeten voorkomen door de Olympische spelen, die de stad in 2010 organiseerde. Er is onder andere een bioscoop en een congrescentrum gevestigd in Canada Palace. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het mooiste uitzichtpunt van de stad: De Vancouver Lookout. Je stijgt met een open lift naar een hoogte van ongeveer 169 meter en hebt een prachtig uitzicht op de hele stad. Het 360 graden panorama is het mooiste om te bezoeken vlak voor de zonsondergang. Je kunt dan eerst nog zien hoe mooi de stad is in het daglicht, daarna hoe de zon onder gaat en vervolgens hoe mooi de stad is bij avondlicht! De medewerkers die er rond lopen geven je graag een gratis tour om over de bezienswaardigheden te vertellen.

Loop vanuit de Lookout direct de Gastown in. Dit is een Nationaal Historisch district van Vancouver. Hier vind je nog oude panden en zie je hoe de locals zich vermaken in de wijk. Vele restaurantjes en winkels zijn hier gevestigd, je kunt er redelijk goedkoop eten en drinken. De wijk is bekend als de eerste wijk van Vancouver Downtown, het eerste echte centrum van de stad. Vele nachtclubs, modeketens en hippe boutique winkels zijn er tevens te vinden. Hoogtepunt is de 35 jaar oude stoomklok midden in Gastown. Toeristen kunnen er uren naar kijken. De klok blaast als ware stoom uit en maakt geluid bij het hele en halve uur. In het donker is deze prachtig verlicht. Zoals vele Noord-Amerikaanse steden kent ook Vancouver een Chinatown. Het is interessant deze te bezoeken. Je kunt er lekker eten in de Chinese Restaurants en vind er leuke Chinese winkels. Verder is het goed mogelijk te winkelen in de stad en zijn er enkele grote winkelcentra.

Tegen de downtown aan vindt je Stanley Park, een groot park vol met Totempalen, een haventje, enkele bezienswaardigheden en een Pitch en Putt Golfterrein. In het park kun je rustig wandelen en kom je eekhoorntjes tegen. Er zijn veel wandelroutes en langs de kust van het park kun je lekker uitwaaien. Middenin het park vindt je nog een leuke bezienswaardigheid waar je mooie momenten kan beleven. Het Vancouver Aquarium, wat nog bezig was met verbouwen, heeft de meeste zeedieren in het park. Bezoek de pinguins, dolfijnen en zie welke vissen er in de wateren van British Columbia te vinden zijn. Er zijn erg leuke exhibities en leuke shows met de Dolfijnen en Beluga walvissen. Ook Zeeleeuwen en otters zijn aanwezig in het leuke Aquarium. Je moet wel parkeergeld betalen bij het Aquarium omdat je in Stanley Park parkeert. Je kan het dan wel mooi combineren met een wandeling door het park.

North Vancouver
Als je in de Downtown de weg richting het noorden neemt rijdt je door Stanley Park over een grote brug met prachtig uizicht over de stad. Deze brug heet de Lion’s Gate Bridge, twee grote leeuwen beelden staan aan het begin en eind van deze brug. Als je over de brug komt waan je jezelf meteen in een andere wereld. Dit heet North Vancouver, een hele andere cultuur dan in de Downtown. Je ziet nu grote huizen, afgelegen straatjes als je op het platteland gewend bent en hoge appartementen aan het water met prachtig uitzicht op de Downtown. Maar het is nog wel in aanleg, vooral de Boulevard is nog in volle aanbouw. Ons hotel lag in Vancouver North en op een steenworp afstand van leuke bezienswaardigheden, een boottochtje van 10 minuten naar de Downtown, en bovenal leuke restaurantjes en kroegen. Maar vlakbij vind je hele leuke bezienswaardigheden die wij voor je op een rijtje zetten.

Capilano Suspension Bridge
Een geweldig park op een afstand van tien minuten rijden vanaf Vancouver North is Capilano Suspension Bridge. In dit park vind je een grote hangbrug die meer dan honderd meter boven de rivier hangt. Als je over deze brug loopt heb je kans last te krijgen van hoogtevrees, en door het vele wiebelen van duizeligheid. Je hebt wel een prachtig uitzicht op de brug. Je ziet de hoge bomen, soms wel 80 meter lang! Voordat je de brug op gaat kun je ook de Cliffwalk lopen. Je loopt dan over een glazen brug langs de kliffen. Een spectaculair gezicht en een ervaring op zich. Je loopt strak onder de bomen door en hebt de kans prachtige plaatjes te schieten, recht naar beneden. Aan de andere kant van de hangbrug vind je nog een wandeling door het bos waar uitleg gegeven wordt over de flora en de fauna die je er kunt vinden. Een stukje verder loop je een trapje op en heb je de kans om de Treetop Adventure te doen. Je loopt dan over een pad van boom naar boom, over de toppen. Kijk snel op www.capbridge.com voor meer informatie!

Grouse Mountain
Heb je een stedentrip naar Vancouver en wil je een dagje lekker Skiën of Snowboarden? Dit kan! Op slechts tien minuten van Vancouver North vindt je een prachtig skigebied dat in de winter veelal met sneeuw bedekt is. Een liftticket kost je 58 Canadese dollar, dan kun je de gehele dag naar beneden en naar boven. Als je boven bent heb je de keuze uit vele pistes, voor beginners maar ook voor gevorderden. Ook is er een funpark aanwezig. Je kunt de berg ook op lopen, in ongeveer een uurtje ben je boven en kom je langs de berenopvang. Ook heb je onderweg prachtig uizicht op de stad Vancouver. Als het erg helder is kun je Vancouver Island zelfs zien liggen. Boven is een restaurant waar je heerlijk kunt genieten van een grote hamburger, gevulde wraps en nacho’s. Natuurlijk is er ook meer en kun je lekker van een biertje in de sneeuw genieten van het uitzicht op Vancouver. Bezoek de berg nu, en zie wat er allemaal nog meer mogelijk is. Je kunt zelfs in een grote windmolen om het uitzicht nog spectaculairder te maken! Kijk op www.grousemountain.com!

Sea to Sky Highway
Als je genoeg hebt van Vancouver kun je met de auto een prachtige tocht maken naar Whistler, het skigebied waar je een of meerdere dagen kunt gaan Skiën in de winter, of in de zomer andere activiteiten kunt gaan doen. Het is ongeveer 1,5 uur rijden langs de prachtige kust van British Columbia. Steeds heb je uitzicht op eilandjes en zie je in de verte vaak een groot schip van BC Ferries. Zij brengen dagelijks velen naar Vancouver Island. Als eerste kom je langs enkele leuke stadjes, waaronder Horseshoe Bay. Daar zijn vele leisure mogelijkheden en kun je lekker varen, eten en drinken. Ook vertrekt daar de boot naar Vancouver Island. Een eindje verder kom je langs het Nationale Mijnmuseum. Erg interessant voor mensen die er geïnteresseerd in zijn, je kunt er terug in de tijd gaan en jezelf wanen in de omgeving van de mijnwerkers die destijds de grotten van British Columbia bewerkten. Vlakbij kom je langs een prachtige waterval, die de Shannon Falls genoemd worden. Neem hier een kijkje en wandel rustig rond dit prachtige natuurverschijnsel die je al van veraf kan zien! Een eindje verderop vind je Brackendale Eagles national Park, maar vergeet tussendoor niet dat je de Shannon Falls bezoekt. Hier kun je een korte wandeling maken naar deze prachtige waterval toe. Het is de hoogste waterval in de omgeving. In het nationale park genaamd Brackendale vindt je in het winterseizoen vele adelaars. Je hebt hier enkele plaatsen, waaronder een dijk, om deze prachtige dieren te spotten. Wij zagen ze echter in grotere getale op Vancouver island. Een paar kilometers verder en je komt aan in de Olympische stad Whistler.

Olympische stad Whistler
De skistad van Canada heet Whistler. Natuurlijk is ook de omgeving van Calgary bekend om zijn wintersport. De Whistler Blackcomb is een geweldig skigebied met vele pistes voor beginners en gevorderden. Voor de beginners is niet echt alles aanwezig, en zijn de meeste “Beginnerspistes” wel te steil. Whistler bestaat uit een aaneengesloten weg met verschillende dorpjes die bij elkaar gevoegd zijn. Je komt vooral echte Canadese Chalets tegen, die zijn trouwens iets verder de hoogte in gebouwd dan in de Alpen. Er zijn eigenlijk twee bergtoppen waar je dagen, weken en zelfs jaren kunt vermaken. Deze pistes komen allen uiteindelijk weer aan in het gezellige centrum waar je een heerlijk biertje kunt pakken in een gemoedelijk zonnetje. De zon schijnt vaak in Whistler omdat het hoger gelegen is. Ook is het vrijwel de gehele winterperiode, soms zelfs tot begin mei sneeuwzeker.

Whistler zit vol met kroegen, discotheken en restaurantjes. Vergeet Amsterdam Pub niet! Daar kun je bitterballen of Kipvingers eten en ze hebben er Nederlands bier. Houd je wat meer van het lokale eten? Geen probleem, in de straat zijn er genoeg restaurants. Het is wel aardig aan de prijs, het is namelijk vooral de rich and famous uit Amerika en de Verenigde Staten die hier graag bivakkeert tijdens de winter. Het is dan ook een hobby voor de locals en voor de gewone toerist om deze te spotten. Een van de hoogtepunten is de Peak to Peak gondel, die je van de berg Whistler naar de berg Blackcomb brengt. Deze tocht brengt je dus letterlijk van top naar top in ongeveer 10 minuten. Zo kun je nog beter gebruik maken van alle pistes rondom Whistler. Ook in de zomer vermaak je jezelf in de bergen! De vele wandelroutes rondom Whistler, de mooie uitzichten en verkoelende riviertjes. Je kunt ook actief doen, onder andere Mountainbiking, klimmen en Nordic Walking zijn de meest geziene sporten tijdens het zomerseizoen. Wandel nog een stukje het Garibaldi Provincial park in met het vele Wildlife en de mooie vergezichten over de bergtoppen. Pas daar wel op voor Beren, die zijn er namelijk aanwezig als ze niet in winterslaap zijn!

Slapen in Vancouver: Pinnacle at the Pier
Het Pinnacle At the Pier hotel is prachtig gelegen in het moderne Noord Vancouver, vlakbij de shuttle-boot tussen Noord- en Downtown Vancouver. Het hotel, wat ook gebruikt wordt voor bruiloften, heeft een ultieme service. Je wordt er op je wenken bediend. In het hotel kun je gebruik maken van gratis WiFi, en wij raden je aan en kamer te reserveren met uitzicht op Downtown Vancouver en de zee. De kamers zijn netjes ingericht met een mooi balkon en grote badkamer met bad, douche en toilet. Alle kamers zijn rookvrij! In de kamer heb je de mogelijkheid voor twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed. Andere faciliteiten van de kamer zijn: Netwerkaansluiting, bureau, roomservice, krantenservice en Full HD Televisie. Het restaurant staat erg goed aangeschreven en biedt alle uitkomsten voor een heerlijk diner en een goed ontbijt voor de start van je mooie dag! Let er wel op dat bij het ontbijt een Sandwich staat voor een hamburger met gebakken aardappeltjes, dat je het even weet!

De ene kamer kijkt uit op de prachtige Skyline van Vancouver, aan de andere kant heb je schitterend uitzicht op de bergen. En aan activiteiten scheelt het ook niet! Je hebt de mogelijkheid gebruik te maken van alle fitness apparaten die in de fitnessruimte te vinden zijn. Even verderop is er ook nog het grote zwembad wat erg veel weg heeft van een wedstrijdbad. Ook een sauna en een stoomcabine heeft men hier. Wij zelf hebben mooie dingen meegemaakt in en rondom Vancouver, waaronder het prachtige uitzicht vanaf ons balkon. Toen we net aankwamen was het er zelfs lekker warm, middenin februari was het een graadje of 17 en zaten we in een T-Shirt op het balkon. Ineens merken we iets op, bovenop een kraan, ongeveer 50 meter vanaf het balkon zitten twee Amerikaanse Adelaars te loeren naar voedsel. Deze zaten er de volgende ochtend weer, geweldig om eens mee te maken, zo dichtbij als het kan. Geïnteresseerd in overnachtingen in dit prachtige hotel? Meer informatie en boek hier: www.pinnaclepierhotel.com.

Slapen in Whistler: Pinnacle hotel Whistler
Diezelfde hotel keten als het hotel waar we in Vancouver verbleven, heeft ook een prachtig hotel in het Ski Resort Whistler. Het hotel Pinnacle Hotel Whistler heeft genoeg kamers om er voor te zorgen dat het gehele winterseizoen plek zat aanwezig is. De receptie is 24 uur per dag beschikbaar en voorziet je van alle informatie over Whistler en het hotel. En als je een huisdier mee wilt nemen is deze ook van harte welkom in het hotel. Het hotel heeft ook een zwembad voor in de warme zomers, maar ook in de winter is het lekker een duik te nemen. Vooral als de zon er schijnt kan het er zelfs in de winter heel warm worden. Ook in dit hotel is er gratis WiFi beschikbaar. Alle kamers zijn netjes ingericht met een bubbelbad/jacuzzi, grote kamer met daarin twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed, en een ruime keuken met te weinig materiaal om een goede maaltijd te kopen. Direct aan het hotel grenst een goed restaurant, genaamd Quattro. Daar kun je terecht voor een heerlijk diner. Meer informatie en boekingen vindt je op de volgende pagina: www.whistlerpinnacle.com.

Vancouver Island
De hoofdstad van British Columbia vinden we ook op Vancouver Island. Victoria is de grootste stad van het 454 kilometer lange en 100 kilometer brede Vancouver Island. Tevens de hoofdstad van de provincie British Columbia. We bezochten het moderne en mooie zuiden en westen van dit prachteiland. Waar in de zomer prachtig weer voorop staat zijn hier geweldige stranden te vinden. Op het eiland wonen ongeveer 750.000 mensen. Er leven wolven, zwarte beren en poema’s die tevens de grootste inkomsten van het eiland zijn. Door toerisme worden en vele tours en excursies aangeboden om Zwarte beren te bezoeken. Ook de walvisexcursie is populair. Bijna het gehele jaar kunt u walvissen tegen komen, met de migratie van de bultruggen als hoogtepunt. Ook Orca’s en dolfijnen worden regelmatig gespot rondom het eiland. Kortom, Vancouver Island bruist. Je vindt er van alles: de overblijfselen van Indianen waaronder totempalen, veel wildlife, alle rust in de prachtige natuur en nog veel meer!

Victoria
De hoofdstad van British Columbia bereik je in ongeveer 90 minuten varen vanaf Vancouver of Seattle. De stad ligt in het uiterste zuidoosten van Vancouver Island. Er zijn vele wandelingen mogelijk rondom en door de stad. Een wandeling brengt je langs de prachtige kust, waar wandelpaden zijn aangelegd en je de kleine kliffen kunt zien. Ook kun je de pier van de haven op, waar we een grote boot zien met allemaal hout, een van de belangrijkste export producten van het eiland. In de kleine binnenhaven staan vele boten die in de zomer excursies doen om op zoek te gaan naar de walvissen. Ook daar staat het historische Parlementsgebouw die in de avond prachtig verlicht is. Door de gehele stad staan totempalen waar eekhoorntjes vrolijk rondspringen. Ook shoppen kan met veel plezier in de stad, midden in het centrum vind je een groot winkelcentrum en door de hele stad heen zijn winkels voor een ieder budget.

De allereerste China Town vindt je in Victoria. Een lange straat met Chinese winkels en restaurants geeft je het gevoel dat je in Beijing rond loopt. De mooie Chinese poort staat middenin de wijk. Er zijn ook vele goede restaurants in de stad. Onze topper was Bard & Banker. Hier is voor ieder wat wils. De rijke menukaart bevat onder andere Fish & Chips, Hamburgers maar ook een Steak en filets staan er op. Ook alle dranken zijn aanwezig in deze Schotse pub, waar je IJshockey, voetbal en basketbal kunt kijken wanneer dit gespeeld word, live op meerdere schermen. Een leuke live-band zorgt voor de juiste sfeer in de avonduren. Bij de weg terug kom je in de kleine binnenhaven langs de Pacific Undersea Gardens, waar ze dieren uit de omgeving in hun natuurlijke habitat laten zien.

Pacific Marine Circle Route
Een route van 255 kilometer door Zuid Vancouver Island is de Pacific Marine Circle Route. Deze route is gemakkelijk te doen in een dagje, maar als je het allemaal rustiger aan wilt doen dan kan dat uiteraard ook. Je rijdt vanaf Victoria via Sooke naar Port Renfrew. Onderweg kom je langs vele gezellige kustdorpjes en mooie uitzichtpunten. Eenmaal aangekomen in Port Renfrew vind je enkele leuke restaurantjes om je Lunch te nemen. Een moeilijk stuk van de route gaat namelijk beginnen, de weg naar Lake Cowichan. Deze smalle weg, waar veel vrachtwagens die bomen vervoeren rijden, is een van de moeilijk te bereiden wegen. Maar vergeet bij Port Renfrew niet eerste de omgeving te verkennen, prachtige stranden met hoge golven en schitterende uitzichtpunten in deze omgeving. Geniet van eindeloze zichten op de Grote Oceaan en van de mooie natuur in het Juan de Fuca Provincial Park.

Let onderweg goed op bij de stranden en kustplaatsen. Je komt hier namelijk veel Adelaars tegen die vrolijk boven de kust vliegen. Deze zijn op zoek naar voedsel in de Zee of in de bijbehorende meren van Juan de Fuca. Tijdens de zomer heb je ook grote kans om op de weg van Port Renfrew naar Cowichan enkele beren tegen te komen. De beren leven hier in de bossen en bij de riviertjes. Ook zie je onderweg borden met informatie. Stop zo af en toe om een “dikke boom” te zien, die in deze omgeving veel te vinden zijn! Lake Cowichan is het volgende dorpje en zij staan bekend om de lekkere wijnen. Ook het meer is goed voor urenlange wandelingen. Je vindt er een haven en er zijn leuke watersportmogelijkheden. Het meertje heeft ook goede strandmogelijkheden. Stop onderweg naar Victoria terug ook nog bij Duncan, de stad van de Totempalen en bij enkele bossen waar je kunt wandelen tussen de tientallen metershoge bomen!

Ucluelet en Tofino
Op ongeveer drie uur rijden van Victoria, 2 uur vanaf Nanaimo, vinden we de twee mooiste plekken van Vancouver Island, Ucluelet en Tofino. Beiden staan erg bekend als hotspot voor Walvisspotten, Berenspotten en de prachtige natuur met het Pacific Rim Nationaal Park. Dit nationale park is gevestigd tussen beide dorpen in en heeft een prachtige natuur met mooie zandstranden die grenzen aan de Stille Oceaan. Onder andere Long beach is een geweldig strand waar je urenlang kunt wandelen langs aangespoeld hout, over rotsen en over het heerlijke zandstrand. In Tofino vinden we enkele leuke barretjes, restaurantjes en winkeltjes. In Ucluelet is dit wat minder, maar toch kun je er lekker eten, wat drinken en is er een supermarkt voor wat benodigde etenswaren. In Ucluelet kun je een prachtige wandeling maken rondom Terrace Beach Resort richting de Amphitrite Point. Je komt dan vele Adelaars tegen, sommigen zelfs broedend in hun nestje. Deze wandeling heet de Wild Pacific Trail. Deze wandeling is verdeeld langs de gehele kust, maar een circel van ongeveer 5 kilometer is vlakbij het hotel! Erg de moeite waard en garant voor geweldige plaatjes. Vergeet in beide steden het Wildlife watching niet: Tussen Mei en Oktober garant voor Walvissen, Dolfijnen, Beren, Wolven en misschien wel puma’s.

Hoogtepunt Tofino:  Vliegen over het water!
Langs de kust van Tofino vindt je vele boot-maatschappijen en andere excursiemogelijkheden. Alles heeft hier wel met water te doen. De prachtige resorts zijn bij het water, restaurantjes aan het water en een gezellige haven. Loop even door en je komt terecht bij Atleo Air. Zij bieden de Tofino Seafari aan. Er zijn verschillende vluchten met een watervliegtuig. Je vliegt dan over prachtige eilanden in de buurt. En er zijn veel kleine eilandjes, waaronder  Vargas Island, Wickaninnish Island, Clayoquot en nog veel meer. Als je op Google Maps kijkt zie je hoeveel eilandjes er in de buurt te vinden zijn. Het opstijgen verloopt soepel. Het lijkt of je vaart en dan hang je ineens in de lucht. Je geniet van prachtige vergezichten over Vancouver Island. Hoge bergen, knusse eilandjes, bossen en meren tekenen het beeld. Met geluk vlieg je ook nog over een eiland dat vol zit met Zeeleeuwen, een schitterende gebeurtenis. Wil je tijdens jouw reis ook vliegen in een Watervliegtuig in Tofino? Boek dan snel je vlucht bij Atleo Air: www.atleoair.com.

Hoogtepunt Ucluelet: Varen langs de eilanden!
Op ongeveer een halfuur varen vanuit de haven vind je de Broken Group Islands. Met Subtidal Adventures  ga je op zoek naar walvissen, orka’s en in de zomer ook Beren langs en op het water. Wij gingen in Februari, dus moesten we geluk hebben Walvissen, Beren of Orka’s te zien. Helaas zagen we die niet, maar vanaf Maart begint er de trek van de Walvissen en zie je ze dus bijna zeker! We voeren net weg uit de haven en zagen al enkele grote Adelaars vliegen. We zijn zo dichtbij ze gekomen, dat we niet veilig waren bij een eventuele aanval. Een klein eindje verderop kwamen we al Zeeleeuwen tegen. Waarna de schipper totaal uit het niets meldde: “We zien de Zeeleeuwen het liefst in hun natuurlijke omgeving” keken we verbaasd rond. Er zat een zeeleeuw op “Zijn” stukje haven. We voeren over de stille oceaan richting de Broken Islands Group, een groepje groene eilanden die bij het nationale park “Pacific Rim” horen. Deze prachtige eilanden herbergen veel Wildlife waaronder vogels, walvissen en de Carlifornische zeeleeuw. We zagen vele verschillende vogelsoorten en drie groepen van in totaal wel 500 zeeleeuwen. Een geslaagde boottocht dus! De boot is wel snel en stuitert hard over de golven heen. Je krijgt daarvoor wel een mooi pak aan zodat je, mocht je toch uit de boot vallen, altijd veilig bent! De Stille oceaan kan soms heftig te keer gaan! Last van zeeziekte? Doe het niet! Wel raad ik iedereen aan deze prachtige boottocht te maken! Boek hem snel voor je Canada reis op www.subtidaladventures.com!

Slapen in Victoria: Admiral Inn Hotel
Het Admiral Inn hotel heeft een perfecte ligging ten opzichte van het centrum van Victoria. Het ligt direct naast de gemoedelijke binnenhaven en je loopt binnen vijf minuten in de stad. Het gezellige hotel heeft een goed ontbijt en parkeren, draadloos internet en koffie zijn gratis. Ook een fiets krijg je gratis mee als je in het hotel verblijft. Alle kamers zijn netjes onderhouden en hebben één of twee slaapkamers. De ruime kamers hebben ook een keukentje en zitje. De meeste hebben ook een balkon, deze sluiten wel aan op het balkon van de buren. Overnachtingen worden aangeboden vanaf 90 Canadese dollar, dat is ongeveer 85 euro. Boek nu snel je verblijf in Victoria, de Admiral Inn op www.admiralinnhotel.com.

Slapen in Ucluelet: Terrace Beach Resort
Een van de mooiste resorts langs de lange kust van Vancouver island is het Terrace Beach Resort. Deze ligt een aantal minuten rijden van het centrum van Ucluelet en wordt gerund door local Jason Priestley en zijn familie. Het ligt maar 10 minuten rijden van het prachtige Pacific Rim National park waar je kunt genieten van prachtige vergezichten en mooie stranden. Wandelingen zijn er groots, zoals je al eerder hebt gelezen maar vijf minuten vanaf het Resort. De Wild Pacific trail loopt zelfs onder het resort langs en je vind bij het strandje enkele borden die je uitleggen over de 4000 jaar oude kano vertrekplaats van de locals toen. Je komt erachter hoe het er in die tijd aan toe ging. Hoe ging men jagen? Het resort kent enkele gewone hotelkamers, met één of twee slaapkamers. Alle kamers geven je de indruk in de natuur te zijn daar het met hout gemaakt is. Men heeft ook de Beach front Cabins, vaak met meerdere slaapkamers, twee balkons, een jacuzzi (binnen of buiten) en een rustieke woonkamer.

Je zou denken omdat het een luxe resort is dat de prijzen hoog zijn, maar dit is niet het geval. Prijzen wisselen. Ook Spa mogelijkheden zijn er, tevens in je eigen Cabin! Huisdieren zijn er ook welkom, maar ik neem niet aan dat je deze vriend meeneemt op je reis naar Canada! Wij verbleven in de Beach Front Cabin nummer 5, Amphitrite genaamd. Deze Cabin heeft een prachtig zicht op zee, wat overigens de meeste Beach Front Cabins hebben. De badkamers in deze Cabins zijn fantastisch, met vaak een bad en douche, toilet en alle mogelijkheden die je nodig hebt. Geniet ook van je open haard, soms kan het hier erg koud zijn en vooral overdag kan er een sterke frisse wind staan vanaf de Stille Oceaan. Wandel even rustig beneden langs het strand en wie weet zie je wel een zeeotter of een zeehondje zwemmen. In de zomer zie je misschien aan de overkant wel een Zwarte Beer lopen! Wil jij ook naar dit prachtige resort? Boek dan snel en bezoek de gastvrije familie van Jason en bekijk de laatste prijzen op: www.terracebeachresort.ca.

BC Ferries brengt Vancouver Island dichtbij!
Je kunt gemakkelijk per Watervliegtuig van Vancouver vliegen naar Tofino, Victoria of Nanaimo. Maar heb je een huurauto, dan is het gemakkelijk te reizen met BC Ferries. Zij onderhouden verschillende routes van Vancouver naar onder andere Nanaimo en Victoria. Deze boottocht is niet alleen een handige manier om te reizen, het is ook nog eens een prachtige boottocht van ongeveer een uur en 40 minuten. Je vertrekt dan van Horseshoe Bay (West Vancouver) naar Departure Bay (Nanaimo). Die route namen wij, maar je kunt ook nog van Zuid Vancouver (Tsawwassen) naar Nanaimo en Swartz Bay, wat vlakbij Victoria ligt. De boot vaart meerdere malen per dag dus je hebt een ruime keuze voor je vertrek. Reserveren is niet nodig maar wordt wel aangeraden. Tijdens de tocht kom je langs prachtige eilandjes, verlaten eilandjes en heb je mooie zichten op onder andere Vancouver en Vancouver Island. Wij hadden op de heen – en terugweg geluk dat er een grote groep dolfijnen met ons mee zwom! Een prachtige ervaring, op een gewone ferriedient tussen Vancouver en Vancouver Island! Kijk voor de mogelijkheden, reserveringen op www.bcferries.com. Overtochten zijn er al vanaf 40 Canadese Dollars per enkele reis (Inclusief Auto)!

Enthousiast geworden over Vancouver Island, Vancouver en Whistler? Ga dan op onderzoek uit en boek een reis naar British Columbia. Lufthansa vliegt via Frankfurt vanaf Amsterdam naar Vancouver. De reistijd bedraagt ongeveer 10 uur. Het is negen uur vroeger in Vancouver en men betaald met de Canadese Dollar. Bezoek alle onderstaande websites voor meer informatie over de omgeving en alle toeristenbureaus.

Toerisme Vancouver: http://www.tourismvancouver.com/
Toerisme Whistler: http://www.whistler.com/
Toerisme Vancouver Island: http://www.vancouverisland.travel/
Vluchten Lufthansa: http://www.lufthansa.com/

[wpgmappity id=”34″]