Dusseldorf 10 dagen op zijn kop

GROOTSTE KERMIS LANGS DE RIJN TREKT MILJOENENPUBLIEK
Wat 110 jaar geleden begon als een feesttent met enkele attracties is uitgegroeid tot een kermis van indrukwekkend formaat. Jong en oud komen massaal af op de ‘grootste kermis langs de Rijn’ – zoals het 10-dagen durende feestspektakel in Düsseldorf ook wel genoemd wordt. Kermisattracties, biertenten, reuzenrad, achtbanen en andere waaghalzen attracties die in een modern attractiepark niet zouden misstaan bieden bezoekers een grote keuze aan vermaak. Het vindt dit jaar plaats van vrijdag 15 juli tot en met zondag 24 juli. Het kermisterrein beslaat een oppervlakte van maar liefst 165.000m² langs de oever van de Rijn. Afgelopen jaar bezochten zo’n 4 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland de kermis. Wie van vuurwerk houdt moet de kermis vrijdagavond 22 juli bezoeken: vanaf 22.30 uur wordt de hemel spectaculair verlicht. Traditioneel is de maandag tijdens de kermis ‘Pink Monday’; homo’s en lesbiennes bezoeken dan in grote aantallen de kermis,  een attractie op zich. VVV Düsseldorf biedt een speciale kermisarrangement aan met overnachting in een 3 – of 4 sterren hotel. Nadere informatie op www.visitduesseldorf.de.

Pink Monday
Pink Monday kan letterlijk vertaald worden want traditioneel kleurt de maandag roze. Tienduizenden homo’s en lesbiennes bezoeken het feestterrein dat voor de gelegenheid met roze ballonnen versierd wordt. Ook talrijke bierbrouwerijen grijpen het evenement aan om hun Altbier aan de man te brengen. In meer dan 42 tenten wordt het gerstenat getapt en er zijn optredens van bands en DJ’s.

Bereikbaarheid
Vanaf het centraal station van Düsseldorf is het kermisterrein met de metro in 6 minuten te bereiken. Tevens pendelt er een veerboot tussen het centrum en het kermisterrein aan de overzijde van de Rijn. Het  Kermisarrangement met  overnachting en ontbijt, gratis rit in de het reuzenrad, een Düsseldorf WelcomeCard en infopakket is er vanaf €52,- per persoon voor een tweepersoons kamer. De Kermis is geopend van maandag tot en met vrijdag vanaf 14.00 uur tot  middernacht, zaterdag van 13.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur.

Vanuit Nederland is Düsseldorf met de ICE trein snel bereikbaar. Wie met eigen auto gaat wordt via parkeerborden naar het parkeerterrein van het beursgebouw geleidt en met pendelbussen naar het kermisterrein gebracht.

[wpgmappity id=”9″]