Vakantie Reizen Tenerife

Genieten van Luxe in Roca Nivaria op Tenerife

Reizen TenerifeDoor: Thijs Peters
Midden in de Atlantische Oceaan, voor de kust van West Sahara, liggen de eilanden van de eeuwige lente, de Canarische Eilanden. Zeven eilanden met ieder een eigen karakter. In een eerdere uitgave werd al dieper ingegaan op Gran Canaria, nu gaan we een eilandje verder. Tenerife is het grootste eiland van de zeven. En Tenerife is het enige eiland waar je alle mogelijke natuur tegenkomt van de Canarische Eilanden. Vulkanisch gebied, groene gebergte, rotsachtige kusten en prachtige stranden zijn slechts enkele voorbeelden van de pracht die het eiland te bieden heeft. Tijdens uw vakantie zijn er vele overnachtingsmogelijkheden, maar voor diegene die van rust en luxe houden, is een vakantie in het Gran Hotel Roca Nivaria in het gezellige Playa Paraiso een must! Het hotel heeft alle faciliteiten voor een heerlijke relaxvakantie, maar ook voor een actieve vakantie met wandelingen door de bergen en een spacentrum met fitnessruimte! Ook wordt er genoeg georganiseerd door het animatieteam, die elke dag klaar staan om jong en oud te vermaken. Geniet van All Inclusive, of maak gebruik van het Halfpension. Neem een superieure kamer met zicht op zee of kies voor een kleinere kamer dicht bij het zwembad voor de kinderen! Alles is mogelijk in dit hotel met vriendelijk Nederlands sprekend personeel.

Gran Hotel Roca Nivaria
Rustig genietend van een welverdiend drankje, na de beklimming van de Pico Del Teide, de hoogste berg van Tenerife, van Spanje zelfs, kijken we uit op de zee, met op de voorgrond prachtige palmen en de schitterende tuinen van het hotel. Ineens beweegt er iets in de zee. Er spat veel water op, en ik zie iets vliegen. We zien het allebei, en het blijken springende vrolijke dolfijnen te zijn die nog geen tweehonderd meter uit de kust te boven komen. Met op de achtergrond het kleinere Canarisch eiland La GomeraAdrianhoteles, Reizen Tenerifeis dit een beeld wat onvergetelijk is. En ook uniek, want er zijn in de wereld weinig hotels waar je wilde dolfijnen kan zien opspringen vanaf het balkon van de hotelkamer. Het hotel heeft iets meer dan tweehonderd kamers, maar is zo ruim opgezet dat je nauwelijks merkt dat het een zodanig groot vijf sterren hotel is. Die vijf sterren zijn terecht. Vooral de service is daarin belangrijk. De filosofie van het hotel werd ons duidelijk kenbaar. Het familiehotel van Adrian Hoteles is het derde opgerichte hotel van de firma. Het ruim opgezette hotel heeft prachtige tuinen gelegen rondom het verwarmde zeewaterzwembad. Met een watervalletje van dit zwembad kom je aan bij het onverwarmde zoetwaterbad. Voor een ieder wat wils dus. Bij het zwembad vinden we ook de poolbar, waar de lunch wordt geserveerd. De mogelijkheid bestaat om van de kaart te bestellen, of gebruik te maken van het buffet. Het vrolijke personeel bedient u met drankjes.

Het avondeten en het ontbijt zijn in het buffetrestaurant op de tweede verdieping. Een ruime keuze aan tafeltjes binnen en buiten tijdens de opkomende of ondergaande zon geven het restaurant een prachtige sfeer mee. Het buffet heeft elke dag andere Spaanse en internationale specialiteiten. Het eten wordt goed verwarmd, waaraan Showcoocking zijn medewerking verleend. De goede vrouwelijke Kok maakt alles direct voor u klaar, wat u maar wilt! Eens per week is er een Thema avond waar wij mogen genieten van een Mexicaanse zondag. Het ontbijtbuffet is tevens goed gevuld waar u een goede ondergrond kunt leggen voor een zware dag door de bergen van het Parque Nacional del Teide. Overigens is de animatie in het hotel ook van hoge kwaliteit, wat natuurlijk te verwachten is in een vijf sterren hotel. Je wordt niet meegesleept door de entertainers langs het zwembad, maar de activiteiten zijn er, waaronder Aquagym, Minigolf en Voetbaltoernooitjes. Voor de jongste kinderen, en zelfs voor baby’s is er een miniclub, die de kinderen ook gezellig meenemen voor de lunch.

Tenerife ReizenDe unieke kamers
In het hotel heeft u een ruime keuze aan kamers. Van Eenpersoonskamers tot een luxe Junior Suite voor vier personen, voor een ieder wat wils. Mocht u met drie personen willen gaan dan kan er een extra bed worden bijgeschoven. Het hotel bestaat overigens niet alleen over standaard tweepersoonskamers, maar ook over niet rokers kamers en duplex kamers. De Superieure tweepersoonskamers zijn groter dan de standaard kamers en hebben ook een ruimer balkon. Deze kamers zijn schitterend ingericht, en u heeft zicht op zee of op de prachtige bergen van de binnenlanden op Tenerife. In de kamer is een heerlijke boxspring aanwezig waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over pijn aan uw rug. Als u ’s ochtends wakker wordt, stapt u door de schuifdeuren het ruime balkon op en geniet u van het prachtige zicht over de Atlantische Oceaan op La Gomera, het kleinere Canarische eiland gelegen op ongeveer een uur varen. De badkamer is werkelijk waar fantastisch ingericht. U heeft een aparte douche, een afgesloten toiletruimte met voetenwasser, en een heerlijk bad waar u kunt nagenieten van een prachtige dag. In het slaapgedeelte van de ruime kamer heeft u een Flatscreen tv, net zoals in de woonkamer, waar u rustig op de bank kunt zitten. Er staat ook nog een tafeltje waar u heerlijk kunt ontbijten of kunt genieten van uw welkomstpakket, een flesje champagne met heerlijk vers fruit uit de Canarische natuur.Reizen Tenerife

Er zijn verschillende mogelijkheden qua type kamers en qua arrangementen. U kunt kiezen voor Halfpension, alleen het ontbijt en avondeten inbegrepen, of All Inclusive, alle locale drankjes, al het eten inbegrepen van 07:00 tot 23:00. Op het gebied van kamers zijn er ook veel mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een Standaard tweepersoonskamer (Ook voor eenpersoonsgebruik), Junior en Superior Suites, Presidental Suites en een Royal Suite waar de welbekende Belg Jean-Marie Pfaff heeft gelogeerd. Kamers zijn er vanaf 80 euro per persoon per nacht. Dat is dan inclusief halfpension. Bezoek de website voor meer informatie: http://www.adrianhoteles.com/. Eventuele reserveringen kunt u daar ook doen.

Reizen tenerifeAll Inclusive Informatie
– Ontbijt in het Hoofd-Buffet-Restaurant Garoé van 7:00 tot 10:30
– Lunch in Pool-bar-Restaurant Ahemón aan het zwembad van 12:30 tot 16:00
– Snacks in het Pool-bar-Restaurant Ahemón van 16:00 tot 18:00
– Avondmaal in Hoofd-Buffet-Restaurant Garoé van 18:30 tot 22:00
– Alle drank die op de All In drankkaart staan zijn in de verschillende bars tot 23:00 inbegrepen.
– Tip: Bekijk de cocktailkaart! Hier staan lekkere tropische cocktails op!
– Tip: Maak gebruik van de gratis busshuttle naar Jardines de Nivaria!

Playa Paraiso
In de schaduw van de grotere vakantieplaatsen op Tenerife, Playa de las Americas en Los Christianos, ligt een kleiner vakantieoord waar men de toerist meer rust biedt. Vooral de leuke kleine dorpsstraat met echte Spaanse kroegen, winkeltjes en restaurantjes, biedt de toerist alles wat het nodig heeft om tot een goede vakantie te komen. Het ene kleine straatje met winkeltjes, is vrij uniek voor het eiland Tenerife. Er zijn namelijk veel kroegen waar veelal de Spanjaarden zelf lekker voetbal aan het kijken zijn. Of waar ze genieten van Tapas in het zonnetje op het terras. Onze tip is om hier rustig naast te gaan zitten, en kijk hoe de Spanjaarden reageren op elkaar als Real Madrid tegen Real Mallorca speelt. De ene springt op bij een doelpunt van de Madrilenen, de ander reageert met een arrogante blik op die opgesprongen Madrileense supporter. Qua aanzicht heeft het dorpje niet zo veel, maar tegenwoordig hebben ze het dorpje sterk vernieuwd. De drie hoge appartementencomplexen zien er netter uit, er is een prachtige boulevard rondom Hotel Roca Nivaria, helemaal langs de kust uitkomend bij het grote RIU hotel. Hier loopt u langs prachtige rotsformaties en mooie kliffen. Ook ziet u grotten waar mensen aan het zonnen zijn. Rondom het dorpje zijn enkele grote bananenplantages, die we verder over het gehele eiland ook tegen komen.Reizen tenerife

Het eiland Tenerife
Een droom voor vele Nederlanders, altijd lente. Een gemiddelde temperatuur van 23 graden Celsius het hele jaar door. Wat wil je nog meer? Op Tenerife zijn vele grote vakantieoorden te vinden zoals Los Christianos en Playa de las Americas. Ook Puerto de la Cruz is een zeer geliefde bestemming bij de vakantiegangers, maar wij zijn op zoek naar de rust die het eiland te bieden heeft, en niet naar de grote vakantiedorpen. Zoals eerder beschreven bijvoorbeeld, ligt Playa Paraiso in de schaduw van de grote vakantiedorpen. Het grootste Canarische eiland heeft door de wind en de verfrissende Canarische stroming altijd een mild klimaat, dus ook in de zomer is het er gemoedelijk en zelden onverdraaglijk warm. In het noorden van Tenerife vinden we een vliegveld, maar tegenwoordig is het drukste vliegveld van het eiland gelegen in het zuiden, Reina Sofia. In het Noorden van het eiland is het wat frisser en vinden we groene natuur terug tussen de hoofdstad, Santa Cruz, en de andere grote steden La Laguna en Puerto de la Cruz. In het zuiden vinden we kale gebieden met prachtige vakantiedorpen en schitterende zand- en lavastranden. Centraal gelegen over het eiland is het Nationaal park van de Teide, waar een vulkanisch gebied herrijst tussen de groene bossen. Door dit alles geniet Tenerife van een uniek karakter en daarom prachtige vergezichten vergeleken met een rustig dorpje in de bergen.

Pirámides de Güimar
In het etnografisch park bevinden zich enkele piramidevormige bouwwerken. Deze hebben een grote culturele waarde voor het eiland. Er zijn verschillende verhalen gaande wat betreft de oorsprong en de bedoeling van deze trapvormige piramides die allemaal hun eigen charme en grootte hebben. In het park komen we alles te weten over deze Piramides, en maken we kennis met de verschillende theorieën. Thor Heyerdahl is een Noorse bioloog en geograaf. Hij kwam naar Tenerife om het oceanisch eiland te bestuderen. En Thor was gek van eilanden, want hij heeft meerdere eilanden Vakantie Tenerifebestudeerd. Hij is een van de hoofdpunten van het park en we leren hem kennen als een ware historicus die veel voor het eiland heeft betekend met betrekking tot de oorsprong van deze piramiden. Buiten deze merkwaardige bouwwerken, die ze hier dus Piramiden noemen, is er nog wel een schitterende botanische tuin omheen gemaakt. Dat maakt het parkbezoek van ons toch nog geslaagd, we komen hier namelijk planten tegen die alleen op de Canarische eilanden te vinden zijn, en sommigen zelfs alleen op Tenerife. Het park wordt heel aantrekkelijk gemaakt door goede verhalen, maar in werkelijkheid valt het tegen. Het is wel interessant als u meer wilt weten over de oorsprong van de Canarische eilanden door beelden, maar echte overblijfselen uit die tijd vinden we hier niet terug. De piramiden zelf zien eruit alsof ze vorig jaar opgestapeld zijn, maar dit zal uiteraard niet het geval zijn.

Candelaria
Schitterend gelegen tussen de rotsen in ligt Candelaria, vlakbij de hoofdstad Santa Cruz. Het stadje is bekend om zijn prachtige Basiliek genaamd Basilica de Nuestra Señora de la Candelaria. Het is de belangrijkste kerk van de Canarische eilanden, en is gewijd aan Maria. De Heilige maagd van Candelaria, Maria, is de patroonheilige van de Canarische eilanden, en is een bedevaartsoort voor de katholieke inwoners van de Canarische eilanden. Naast de basiliek, die overigens direct aan de zee ligt, staat ook nog een klooster van de Dominicaanse Religieuzen. De prachtige ligging van Vakantie Reis tenerifede kerk maakt hem tot het meest gefotografeerde gebouw van de Canarische eilanden. Afgezien van het beeld, is de kerk voor de toerist door meerdere prachtige muurtekeningen bezienswaardig. Het stadje zelf is ook een van de mooiste van het eiland. Candelaria is vooral bekend om zijn heerlijke zeevoedsel, waaronder lekkere vissoorten, garnalen en onbekende oesters. Naast de Kathedraal vinden we meteen de woeste golven van de Atlantische oceaan en zien we bij goed weer in de verte Gran Canaria liggen. Langs de gezellige boulevard van het stadje vinden we ook nog enkele beelden. Deze standbeelden, negen stuks wel te vertaan, zijn ter herrinering van de negen Guanches, de originele bewoners van de Canarische eilanden. Het dorpje is redelijk toeristisch maar houdt toch zijn charme door de rust. De gezellige winkelstraat telt enkele gezellige restaurantjes en cafeetjes waar je heerlijk kunt genieten van de rust en het lekkere zonnetje. Bezoek dit dorpje zeker, en geniet van een echt Canarisch dorpje waar de bewoners hand in hand gaan met de toegestroomde toeristen en pelgrims.

Het mooiste dorpje van Tenerife
Althans, voor ons is Garachico het mooiste dorpje van het eiland. De prachtige ligging, op een soort kaap uit het eiland, met prachtig zicht op een grote rots die uit de zee omhoog komt, geeft je het idee alsof je in een sprookje bent beland. Het dorpje wordt omschreven als “cute”, voor de duidelijkheid leuk in het Engels. Langs de boulevard langs de zee, en rondom het dorpje, staan prachtige Canarische panden. Het dorpje ligt middenin een prachtig gebied van Vakantie Reizen TenerifeTenerife, met hoge bergen en prachtige groene bananenplantages. Huisjes in alle kleuren zijn hier niet schaars, en op het prachtige pleintje in het centrum, vlakbij de witte kerk die door de zon aandoet als een Afrikaans kerkje, kaarten de lokale bewoners er flink op los. Er wordt flink geld verloren, en gewonnen, maar vooral geschreeuwd. Achteraf word er door de winnaar getrakteerd op een “Cerveza”, om vervolgens al het gewonnen geld er doorheen te draaien aan rondjes en te genieten van het biertje in de zon. We lopen nog even door het dorpje heen en komen nog langs een balkon, waar een zojuist getrouwd stel afgebeeld staat. Zij groeten ons, en later komen we er achter dat het stel belangrijk is voor Garachico. Ze staan namelijk bekend als “De groet van Garachico”. We worden dus welkom geheten door hen, terwijl we het dorpje alweer bijna uitgaan.Vakantie reizen TenerifeMaar we komen nog aan de waterkant, waar een voor het oog levensgevaarlijk natuurlijk zwembad is aangelegd tussen de prachtige lavarotsen die rondom het dorpje tevoorschijn zijn getoverd. Maar volgens Carlós, een inwoner van Garachico, “Als de zee rustig is, zoals nu, kunnen we er goed zwemmen hoor”. De golven klappen hard tegen de lavarotsen aan, en komen zelfs af en toe de boulevard bekijken. Een rustige zee dus. Even verderop staat een schaars gebouw op de Canarische eilanden, namelijk een kasteel. Castillo de San Miguel staat er al bijna vijfhonderd jaar en is gebouwd om het kleine stadje en zijn waardevolle bezitten te beschermen tegen piratenaanvallen. Er zijn vele overblijfselen van de pracht en schatten die Garachico rijk was. Deze zijn terug te vinden in Adeje, in het Palacio del Marqués de Adeje. Naast het kasteeltje staat symbolisch een kanon dat hedendaags nog altijd waakt over het stadje. Alleen schiet hij niet meer.

Punta de Teno
Ook het eiland Tenerife kent zijn “einde van het eiland”. Punta de Teno is namelijk voor de bewoners het einde van het eiland. Het ligt in het uiterste Noord Westen. Het mooie van dit punt is, dat de weg eigenlijk officieel is afgesloten. Dit is echter voor de meeste toeristen natuurlijk onzin, en men rijd gewoon door. Maar dit kan heel gevaarlijk zijn. Bij harde wind is het namelijk onmogelijk om dit gedeelte van het eiland te bezoeken. Net voorbij het dorpje Buenavista begint een weg van negen kilometer, omringt door levensgevaarlijke steile rotsen waar regelmatig wat naar beneden Reizen Vakantie Tenerifedondert. Enkele borden langs de weg geven al aan dat het een gevaarlijke weg is en dat er zo stukken rots met een omtrek van vijf meter naar beneden kunnen vallen. Op de auto dus. Of je dat na kunt vertellen, is dan uiteraard nog maar de vraag. Ongeveer halverwege komen we langs Mirador de Manjo die een schitterend uitzicht geeft over zowel de noord en zuidzijde van het eiland. Het is een van de mooiste uitzichtpunten van het eiland. Even verderop, aan het einde van de negen kilometer lange weg, komen we aan bij de vuurtoren, het uiterste puntje van Tenerife dus. Er is hier ook een kleine baai waar je kunt vissen of zwemmen. Enkele drooggelegde vissersbootjes laten je zien dat er weinig leven is in dit gebied. Het zicht op de rotsen van Los Gigantes is “geniaal”.

Door de bergen naar Los Gigantes
Het is maar een kleine afstand die we af moeten leggen, van Buenavista del Norte naar Los Gigantes, zo’n dertig kilometer. Maar deze rit duurt minimaal anderhalf uur. We komen over kronkelwegen, rijden achter busjes aan die om de minuut moeten terugschakelen, om vervolgens weer verder te schakelen, en ga zo maar door. Het heeft iets, want we kunnen in alle rust genieten van de omgeving, en op de daarvoor aangewezen plekken stoppen en prachtige foto’s maken van het uitzicht. Allereerst komen we door Masca, een prachtig dorpje gelegen in de bergen met een overweldigend uitzicht op “Het dal van Masca”. Daarna gaan we even stoppen en genieten van de alleen Spaans sprekende bediende in een restaurantje in Santiago del Teide, een dorpje wat nog maar vijf kilometer weg ligt van Los Gigantes. Onderweg komen we nog langs een vervallen restaurant, waar mijn collega en fotograaf dromend wat over te  zeggen had: “Wat een prachtig pand, en zonde dat er niks mee gedaan wordt. Als ik het geld had gehad, dan had ik het wel geweten. Lekker iedere winter de kinderen met kleinkinderen langs laten komen, geweldig”, waarna hij helaas weer werd onderbroken door een stevige regenbui.Reizen Tenerife vakantieLos Gigantes
Het keurige dorpje Los Gigantes is een van de meest onbekende, maar zeker niet de minste, vakantieplaatsen op het eiland. Het meest westelijk gelegen vakantieplaatsje heeft enkele leuke kleine en grote hotels, maar bied de toerist vooral rust en een prachtig zicht op de drastische rotsen die uit de zee omhoog rijzen en waar het naar genoemd is. De Nederlandse naam is namelijk “De Giganten”. De kliffen bij Los Gigantes worden vaak gebruikt als achtergrond voor een ansichtkaart. Het beschermd het dorp namelijk tegen de forse winden, en zorgt ervoor dat het klimaat hier het beste is met de meeste zonuren. Vooral de Britse toeristen hebben de plaats al meer dan dertig jaar geleden ontdekt, omdat zij opzoek waren naar een rustigere plaats op het eiland. Overal in het dorp waar je zicht op zee hebt, zie je het eiland La Gomera liggen. In de kleine en gezellige marinehaven worden enkele boottochten aangeboden, die met je op zoek gaan naar de Griend, waar een grote groep tussen Tenerife en La Gomera leeft, en je ze eigenlijk bijna altijd tegenkomt.Vakantie Tenerife Reizen

Ocean Explorer is een van de vele maatschappijen die de tochten aanbied. Maar dit is een unieke. Met een select gezelschap van ongeveer twaalf personen vaart men in een boot die tevens kan dienen als reddingsboot en klapt u werkelijk over de hoge golven. We varen recht richting La Gomera, waar ongeveer op een kwart van die route een groep grienden leeft. Deze dolfijnachtige walvis, met een stomp voorhoofd, zwemmen het gehele jaar door in de wateren tussen Tenerife en La Gomera, en zijn dus elke periode te zien. Bij Ocean Explorer krijgen we het geld terug als we geen walvissen zien, en uiteraard, na lang zoeken kwamen we ze ook tegen. We waren al omgedraaid, toen onze Kapitein een telefoontje ontving van een collega dat men de walvissen had gezien. En ja, daar zwommen ze. Een moeder met een baby, strak langs de boot op, spelend er onderdoor. En dat allemaal voor tien euro. In de zomer zwemmen er ook dolfijnen, die soms in de winter ook gespot worden.Vakantie Reizen TenerifeNatuurgebied van de Teide
Ongeveer 2000 meter boven N.A.P. ligt het Nationaal Park van de Teide. Deze vulkaan is de grootste van de Canarische eilanden, en heeft tevens het hoogste puntje van Spanje. De top van de vulkaan is namelijk 3718 meter hoog. Vanaf de top van de berg hebben we een prachtig zicht op de enorme krater, die later een omtrek blijkt te hebben van maarliefst 48 kilometer. De vele hiking- en wandelroutes die rondom de berg te vinden zijn, maken het een uitermate geschikte bestemming voor fanatieke wandelaars. Maar ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken. De prachtige vulkanische sfeer rondom de krater, en daarbuiten de prachtige hoog uitstekende rotsen. Er omheen is ook nog een prachtige krater, namelijk de Pico Viejo. Ook hier kun je naar toe wandelen en heeft u prachtige zichten op de Vakantie Reizen Tenerifeomgeving. Bij mooi weer, dus geen sterke wind, kun je met een kabelbaan de top van de Teide bezoeken. Dit kan door middel van een kabelbaan, de Teleférico del Teide. De prachtige zichten die je hebt tijdens de acht minuten durende tocht naar boven, zijn adembenemend. Langzaam zien we aan alle kanten de Atlantische oceaan tevoorschijn komen. Echter heb je bij de start van de kabelbaan ook al een mooi uitzicht, en is het niet nodig om maarliefst € 25,00 te betalen om naar boven te gaan. Om vervolgens tien minuten later weer naar beneden te gaan, en dat was het. Wil je verder naar boven, het hoogste puntje, dan kan dat. Je moet dan van te voren een formulier invullen voor de Spaanse overheid en toegang krijgen tot de krater. Dit kost niks, maar maakt het bezoek aan de Teide wel ruim twee uur langer (Naar boven en beneden). Om toegang te krijgen tot de krater ga naar de website: http://www.reservasparquesnacionales.es/

Dit artikel is geheel te danken aan Gran Hotel Roca Nivaria ***** te Playa Paraiso.